Protest al magistraților, la Timișoara. Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş își suspendă activitatea

Foto: Agerpres

Şi magistraţi din Timişoara protestează, la Palatul Dicasterial, față de modificările la legile justiţiei, făcute prin OUG7/219, iniţiate de Tudorel Toader.

 

Câțiva zeci de judecători şi procurori, magistraţi ai instanţelor judeţene din Timişoara şi din structurile DNA şi DIICOT au protestat vineri tăcut în faţa Palatului Dicasterial faţă de OUG nr. 7/2019.

Magistraţii au avut pancarte cu diverse mesaje inscripţionate, precum „Stop ordonanţelor date peste noapte, „Astăzi OUG pentru procurori, mâine OUG pentru judecători”, !”, „Respectarea avizului Comisiei de la Veneţia”, „Independenţăsau „Independenţa mea – Respectarea drepturilor omului”.

Pe durata protestului, mai mulți timișoreni au venit să-i susţină, aplaudându-i și scandând „Justiție, nu corupție” și „Protestați, nu cedați”.

De asemenea, în semn de protest față de aceeași ordinanță, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a decis suspendarea activităţii din 25 februarie până la 1 martie.

Măsura a fost decisă de Adunarea Generală a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care a votat în unanimitate susţinerea punctelor de vedere exprimate public de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de către Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la modificările legislative intervenite prin adoptarea OUG nr. 7/2019.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis