Prorectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Mădălin Bunoiu, distins cu Ordinul Palmes académiques, în grad de cavaler

Foto: Agerpres

Mădălin Bunoiu, prorector şi conferenţiar universitar doctor la Universitatea de Vest din Timişoara, a fost distins cu Ordinul Palmes académiques, în grad de cavaler, de ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis, potrivit Agerpres.

 

În cadrul ceremoniei desfăşurate la Reşedinţa Franţei, ambasadoarea Franţei în România, E.S. Michele Ramis, a declarat că distincţia recompensează parcursul universitar al lui Mădălin Bunoiu, despre care spune că a contribuit la dezvoltarea relaţiilor universitare şi ştiinţifice între Franţa şi România. Aceasta a făcut referire şi la cariera lui de cercetător, considerându-l unul dintre cei mai buni specialişti în creşterea şi caracterizarea cristalelor şi amintind că Mădălin Bunoiu a fost recompensat cu nenumărate distincţii, printre care premiul „Constantin Miculescu” al Academiei Române pentru fizică, în 2012, şi premiul Asociaţiei române pentru Ştiinţa Materialelor şi Creşterea Cristalelor, în 2003. Michele Ramis a făcut referire, de asemenea, la ataşamentul lui faţă de legăturile cu comunitatea ştiinţifică franceză şi a menţionat că Universitatea de Vest din Timişoara este pe locul patru în clasamentele naţionale ale universităţilor române.

Ambasadoarea Franţei a afirmat că Mădălin Bunoiu este în egală măsură un apărător al francofoniei”, pentru că şi-a susţinut teza de doctorat în cotutelă la Institutul Politehnic din Grenoble, în 2003, şi de atunci nu a încetat să se implice în dezvoltarea de parteneriate universitare şi ştiinţifice între Universitatea de Vest din Timişoara şi mari instituţii de cercetare sau de învăţământ superior franceze.

Asociaţia Membrilor Ordinului Palmes Académiques a fost creată în 1962 şi plasată sub înaltul patronaj al preşedintelui Republicii Franceze şi al ministrului Educaţiei Naţionale. Asociaţia este prezentă pe cinci continente şi formează mari comunităţi umane şi culturale care reunesc elite intelectuale din lume.

Inspectorul general de limba franceză, Manuela Delia Anghel, a transmis mesajul ministrului Educaţiei, Monica Anisie, potrivit căruia Franţa onorează din nou activitatea didactică şi de cercetare academică la nivel înalt realizată în România prin distincţia acordată lui prorectorului UVT, Mădălin Bunoiu.

Print Friendly, PDF & Email