Propunere la Transporturi: tren între Aeroportul Timișoara și Gara de Nord

Un secretar de stat din Ministerul Transporturilor propune ca legătura dintre Aeroportul Timișoara și Gara de Nord să se facă printr-un tren de suprafață.

 

Secretarul de stat Ovidiu Sîrbu anunţă că acest proiect, despre care s-a discutat azi, la operațională săptămânală din Ministerul Transporturilor, se dorește a fi executat înainte de începerea Campionatului European unde România va găzdui patru meciuri de fotbal, pentru sfârșitul acestei luni fiind estimată finalizarea studiului de fezabilitate.

Este un proiect de interes național, care ar trebui implementat și la Timișoara. Pentru că nu avem legături foarte bune între aeroport și oraș, această soluție ar veni în întâmpinarea timișorenilor, dar și a turiștilor. Autobuzul ajunge din aeroport în oraș mai greu decât avionul de la București la Timișoara. Cred că este o soluție mai bună, decât să așteptăm acel metrou promis de Robu, care a rămas, la fel ca multe alte promisiuni, doar pe hârtie”, spune Ovidiu Sîrbu, secretar de stat ALDE în Ministerul Transporturilor.

În momentul de față de la Aeroportul Internaţional Timișoara se poate ajunge în oraș cu taxiul sau cu transportul public în comun.

Unul dintre proiectele de infrastructură naționale discutate azi la Ministerul Transporturilor este cel de cale ferată ce leagă Gara de Nord București de Aeroportul „Henri Coandă”, din București, propus de un secretar de stat a fi realizat și la Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email