Propunere inedită de a sărbători 1 Decembrie, din partea unui candidat la Primăria Timişoarei

Foto: Arhivă personală Samuel Dominic Fritz

La 1 decembrie, timişorenii sunt invitaţi de Dominic Samuel Fritz, candidatul USR la Primăria Timișoarei, să se alăture unui experiment de comunitate și încredere: 500 de timișoreni, care nu se cunosc între ei, să stea în jurul a 101 mese, să ia cina, să-și cunoască concitadinii și să sărbătorească împreună ziua României.

 

Schimbarea pe care eu și colegii mei de la USR vrem să o aducem în Timișoara va fi cu adevărat una durabilă atunci când orașul redevine o comunitate. Iar o comunitate puternică se bazează pe încredere. Vrem să demonstrăm că timișorenii se pot pune la aceeași masă și să vorbească despre orașul lor și speranțele pe care le au pentru acesta și pentru țară”, declară Dominic Samuel Fritz.

Studiile, dar și percepția fiecărui locuitor al României indică faptul că oamenii sunt dezbinați și lipsiți de încredere în celălalt şi că doar 7% dintre români sunt de acord cu afirmația „majoritatea oamenilor sunt de încredere”.

La 1 decembrie, 101 persoane din Timişoara vor găzdui la ele acasă grupuri de trei până la şase oameni diferiți pentru a lua cină, manifestare care se vrea o celebrare a ospitalității și o dovadă că putem reclădi încrederea în cel de lângă noi.

Una dintre gazde va fi chiar candidatul la Primărie, Dominic Samuel Fritz. Celelalte 100 de gazde se pot înscrie cu ajutorul formularului de pe site-ul dominicprimar.ro, în timp ce oaspeții se vor putea înscrie tot acolo, începând cu 22 octombrie. Cu o săptămână înainte de cină, echipa de organizare va repartiza fiecărei gazde, aleator, oaspeții ce s-au înscris. „Cu toate că gazdele și invitații nu se cunosc dinainte, suntem încrezători că doza de necunoscut pe care o implică acest eveniment îl face incitant”, afirmă Dominic Samuel Fritz.

Fiecare gazdă va găti și se va asigura că nu lipsește nimic de pe masă, în timp ce oaspeții vor putea dona în contul campaniei USR pentru Primăria Timişoara, contribuind astfel la plata chiriei unui sediu de campanie „pe care vrem să-l deschidem în curând și să-l transformăm într-un loc al comunității și al implicării”, spune Dominic Samuel Fritz.

Print Friendly, PDF & Email