„Proiectul Centurii Sud a Timişoarei exemplifică eșecul clasei politice”

Spune Cătălin Drulă, candidat USR Timiş, pentru Camera Deputaților

catalin-drulaCătălin Drulă, fost consilier al premierului Dacian Cioloș pe probleme de infrastructură, candidat de Timiş pentru Camera Deputaților, spune că vede în Timişoara un oraș care are foarte mare nevoie de infrastructură de calitate şi care, din cauza lipsei acute de infrastructură și de viziune, suferă enorm.

 

Cătălin Drulă, fostul consilier al premierului Dacian Cioloș pe probleme de infrastructură, candidat din partea USR Timiș pe poziția I pe lista pentru Camera Deputaților, a vorbit, azi, la Timişoara despre motivele care l-au determinat să se implice în competiția electorală din acest an, după un început de carieră în domeniul IT, plasat sub auspiciile succesului profesional în Silicon Valley, și după ce s-a implicat, din pasiune și preocupare pentru domeniul infrastructurii, în înființarea Asociației ProInfrastructura, care a monitorizat timp de mai mulți ani modul de derulare a unor proiecte de investiții în acest domeniu desfășurate la nivel național.

Fac parte dintre acei oameni care au decis să nu mai stea pe margine și s-au implicat pentru că am constatat că reprezentanții clasei politice din România nu și-au făcut treaba. Nu credem despre noi că suntem providențiali, în particular. Dar suntem reprezentanții unei generații, este o mișcare a unei generații care a înțeles că lucrurile nu se reformează de la sine și care își dorește să vadă că lucrurile merg normal în România. Iar răspunsul pe scurt este: clasa politică. Actuala clasă politică, aceasta care nu are respect pentru profesionalism, pentru meritocrație, care a clientelizat toate aceste instituții ale statului și a făcut să avem o administrație slabă, care pune pariuri li tratează totul cu o neseriozitate deplorabilă”, declară Cătălin Drulă.

În ceea ce privește motivele care au stat la baza deciziei sale de a candida la Timișoara și implicarea sa în deblocarea proiectului vizând realizarea Centurii Sud – proiect tergiversat vreme de aproape zece ani din pricina neglijenței actualilor factori decizionali de la nivel local și județean – Cătălin Drulă afirmă că, în Timișoara am găsit o filială formată din oameni cu care se simte compatibil, sunt numeroși IT-iști, antreprenori, spirit antreprenorial care îl caracterizează și pe el. „Am găsit un oraș care are foarte mare nevoie de infrastructură de calitate. Și care, din cauza lipsei acute de infrastructură și de viziune, suferă enorm. Iar proiectul Centurii Sud exemplifică cel mai bine eșecul clasei politice actuale și lipsa ei de viziune”, mai spune Cătălin Drulă.

Acesta a amendat în termeni tranșanți și incompetența reprezentanților Guvernului Ponta, care, în ciclul de finanțare UE 2007-2013, au lăsat necheltuită suma de două miliarde de euro numai pentru programele de transport.

Cătălin Drulă a susţinut, la Timişoara, o conferinţă de presă împreună cu Nicușor Dan, președintele Uniunii Salvați România, cu Cristian Ghica, vicepreședintele USR, cu reprezentanți ai USR din județele Timiș și Caraș-Severin, în cadrul căreia au prezentat obiectivele generale și cele de interes local cu care USR se va prezenta la alegerile parlamentare din 11 decembrie. La conferința de presă au mai fost prezenți Radu Lupan, președintele USR Timiș, candidat din partea USR Timiș pe poziția a doua pe lista pentru Camera Deputaților, Nicu Fălcoi, candidat pe poziția I din partea USR Timiș, și Ionuț Vețan, poziția numărul 2, pe lista pentru Senat, dar şi alți membri și reprezentanți ai echipelor USR din județele Timiș și Caraș-Severin.

Print Friendly, PDF & Email