Proiecte medicale, educaţionale şi sociale, finanţate cu fonduri strânse la Balul de caritate al Rotary Ripensis Timişoara

Bal Rotary Ripensis TimisoaraÎn urma unui eveniment caritabil, desfăşurat recent, sub egida „Be a gift to the world”, Clubul Rotary Ripensis Timişoara a strâns fonduri de peste 70.000 de lei. Banii sunt destinaţi unor proiecte medicale, educaţionale şi sociale.

 

Invitaţii Balulului de caritate şi membrii clubului Rotary Ripensis Timişoara au demonstrat că se simt spiritual „Be a Gift to the World”, un slogan care reiese din faptul că omul este cel mai frumos dar, pentru că poate oferi lumii iubirea şi bunătatea sa.

Cu fondurile adunate la acest eveniment, în sumă de peste 70.000 de lei, reprezentanţii Rotary Ripensis Timişoara anunţă că vor achiziţiona un echipament de prelevare de sânge „sudeuza”, un aparat care realizează cu ultrasunete sudarea tehnică a tubulaturii pungilor de sânge. De asemenea, va fi cumpărat un e kit de artroscopie „Stortz”, pentru laparoscopul de la Clinica de Chirurgie Generală I a Spitalului Municipal Timişoara. Prin achiziţionarea acestui kit de artroscopie, spun reprezentanţii Clubului, paleta de afecțiuni care pot fi tratate prin metode minim invazive va fi lărgită, şi asta, cu o minimă investiție. În plus, vor fi crescute calitatea şi performanţa actului medical, prin introducerea în practică a unor tehnici operatorii moderne care reduc durata de recuperare postoperatorie a pacientilor şi cresc calitatea vieţii acestora, şi va fi asigurată promovarea bunelor practici şi a tehnologiilor moderne în sănătate.

Banii colectaţi la Balul caritabil vor ajuta şi la construirea în şcoli a unor rampe de acces destinate copiilor cu dizabilităţi, şi vor contribui la un proiect derulat de Asociaţia Banat IT, care prevede implicarea a cinci mentori ai programului Coder Dojo pentru un schimb de experienţă în Irlanda şi Marea Britanie.

Nu în ultimul rând, anunţă reprezentanţii Rotary Ripensis Timişoara, aceste fonduri vor contribui şi la proiectul privind amplasarea de plăcuţe memoriale pe aleile pietonale din Timişoara, un proiect care poate fi inclus în demersurile necesare pentru ca Timişoara să devină ,,Capitală Culturală Europeană”.

Oficialii Rotary Ripensis Timişoara anunţă că vor continua să susţină un proiect destinat celor mai tineri rotarieni, membri ai clubului RotaKids. Aceştia au participat la strângerea de fonduri, prin obiectele create chiar de ei, prezentate în licitaţiile de la Balul de caritate, banii urmând să susţină proiectul „Praf de stele”, care se adresează unor grupuri de copii din zece judeţe ale ţării şi presupune mobilizarea cât mai multor factori responsabili de educaţie în găsirea unor soluţii pentru incluziunea persoanelor din grupuri vulnerabile. „Praf de stele” este un Festival Național de Teatru adresat copiilor cu cerințe educative speciale, care va avea loc în perioada 14 – 16 octombrie și care presupune desfășurarea unor activități cultural-artistice care să corespundă abilităților acestor copii.

 

 

Print Friendly, PDF & Email