Proiecte de aproape jumătate de milion de euro, din fonduri europene, pentru Timiş

Comitetul de selecție al Grupului de Acţiune Locală Timișul de Centru anunţă că a selectat proiectele ce vor primi finanțări în perioada următoare, suma totală fiind de aproximativ 485.000 de euro, din fonduri europene.

 

Autorităților publice de pe raza Grupului de Acţiune Locală Timiș le-au fost alocați 160.000 de euro, bani destinați dotării serviciilor publice cu echipamente necesare gospodăririi eficiente a domeniului public.

O altă sumă, 110.000 euro, este destinată domeniului socio-medical, aceste fonduri fiind împărțite între modernizarea unui centru socio-medical în satul Șipet, comuna Tormac, și achiziționarea unei ambulanțe, pentru comuna Parța.

Activitățile sportive și sprijinirea capacității administrative a societății civile beneficiază de o finanțare de aproape 90.000 de euro, iar 72.000 de euro au fost alocați susținerii activităților non-agricole din microregiunea Timișul de Centru.

De asemenea, pentru refacerea și consolidarea ecosistemelor și realizarea de acțiuni de conștientizare cu privire la mediul înconjurător s-au alocat puțin peste 50.000 de euro.

Managerul GAL Timișul de Centru, Alexandru Iovescu, spune că în primăvară va fi deschisă o sesiune nouă de apeluri de depunere de proiecte pentru ONG-uri, agricol, non-agricol și asociativitate și creare de cooperative. Acesta mai anunţă că proiectele selectate anul trecut sunt în fază de implementare, „ceea ce înseamnă că lucrurile funcționează foarte bine”.

Parteneriatul public – privat Grupul de Acţiune Locală Timişul de Centru s-a constituit la iniţiativa comunelor Moşniţa Nouă şi Giroc. Teritoriul acoperit de Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Timişul de Centru include 15 localităţi, din care 14 localităţi (două oraşe, Ciacova şi Buziaş, şi 12 comune, Tormac, Sînmihaiu Român, Moşniţa Nouă, Niţchidorf, Şag, Parţa, Giroc, Ghiroda, Chevereşu Mare, Giulvăz, Sacoşu Turcesc şi Peciu Nou) fac parte din judeţul Timiş şi o localitate, Vermeş, parte din judeţul Caraş-Severin.

Print Friendly, PDF & Email