Proiect UVT de aproape un milion de euro pentru creşterea performanței științifice

Foto: UVT

Universitatea de Vest  din Timișoara a câștigat, în calitate de lider de proiect, un proiect european în valoare totală de 900.000 de euro, proiect care vizează creşterea performanței științifice și a capacităţii de management al cercetării.

 

Scopul general al proiectului, numit Learning in Emotionally Vulnerable People, este de crește performanța științifică și capacitatea de management al cercetării din Universitatea de Vest  din Timișoara, prin înfrățirea unei echipe de cercetare în psihologie de la UVT, coordonată de prof. univ. Florin Alin Sava, cu două echipe cu performanțe științifice de vârf de la universitățile partenere. În acest proiect UVT are ca parteneri Universitatea Milan-Bicocca (Italia) și Universitatea din Ghent (Belgia).

Acest lucru, spun reprezentanţii UVT, vine ca o recunoaștere a performanțelor științifice obținute de cercetătorii timișoreni, interesați să investigheze mecanismele cognitive prin care anumite persoane ajung să manifeste o vulnerabilitate emoțională ridicată. Pe lângă proiectele comune de cercetare ce vor fi derulate pe parcursul celor trei ani, vor exista numeroase schimburi de experiență și stagii de formare disponibile pentru cercetători.

Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani, între octombrie 2020 și septembrie 2023. Lansarea proiectului a avut loc online, în prezența reprezentanților de la cele trei universități partenere, respectiv a unui reprezentant din partea Comisiei Europene. Acest proiect de tip Twinning este finanțat prin Programul de Cercetare și Inovare Horizon 2020, susținut de Uniunea Europeană.

Print Friendly, PDF & Email