Primăria Timișoara anunţă că depune pentru finanțare un proiect pentru Planul Național de Redresare și Reziliență pentru dotarea cu mobilier și echipamente IT a circa 1.300 de săli de clasă.Valoarea este de 17,5 milioane de euro.
„Este cel mai consistent proiect de modernizare a claselor din peste 60 de școli și grădinițe din Timișoara, de până acum. Modernizăm atât mobilierul școlar, cât și echipamentele pe care le folosesc peste 40.000 de copii și care, în multe cazuri, sunt profund depășite și uzate. Pregătim școala pentru secolul 21, cu condiții moderne de învățare pentru toți copiii, indiferent dacă merg la o școală centrală sau la una de cartier. Fondurile europene sunt soluția pentru nevoile de modernizare a orașelor României și sper că acest lucru este evident și pentru coaliția de guvernare, care pune aceste finanțări acum în pericol”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
Finanțarea vizează dotarea cu mobilier, echipamente digitale și alte tipuri de echipament a 60 de unități de învățământ, unităților de învățământ arondate acestora și a trei unități conexe (Clubul Sportiv Școlar Bega, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 și Palatul Copiiilor). Lista de școli cuprinde aproape în integralitate învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din Timișoara. Sunt vizate peste 80% din sălile de clasă din oraș, restul de 20% fiind săli care au beneficiat de dotări în ultimii 5 ani.
Prin noul proiect urmează ca 1.275 de săli de clasă să fie dotate cu mobilier ergonomic care să-l completeze pe cel existent ori să-l înlocuiască pe cel degradat. Vor fi cumpărate scaune, bănci, catedre pentru profesori, dulapuri pentru elevi sau profesori și materiale didactice. De asemenea, 1.287 de săli de clasă, 42 de laboratoare de informatică și 40 de laboratoare de știință multidisciplinară vor fi dotate cu echipamente digitale pentru organizarea claselor în format virtual și cu echipamente moderne. Finanțarea vizată cuprinde, de asemenea, dotarea cu mobilier specific și echipamente digitale a 29 de cabinete didactice, 50 de cabinete psihopedagogice și 27 de săli de sport. 11 ateliere de practică de la școli cu profil tehnologic vor beneficia de materiale și echipamente de specialitate.
Valoarea totală a proiectului este de peste 86 de milioane de lei (cu TVA inclus) din care peste 72,5 milioane de lei provind din finanțare europeană, puţin peste 13,7 milioane de lei fiind valoarea TVA acoperită prin bugetul de stat.
Ultimele comentarii