Proiect-pilot de vaccinare prin medicii de familie, aplicat, în premieră, la Timişoara

Foto: RO Vaccinare

Edilul Timişoarei, Dominic Fritz, anunţă un proiect-pilot de vaccinare prin medicii de familie, în premieră, iniţiat de Municipalitate. Acesta va fi aplicat în Timișoara și zona metropolitană, dar dacă va da rezultate, va fi extins şi în alte oraşe din țară.

 

Concret, 50 de medici din Timișoara și din zona metropolitană vor primi, în medie și în funcție de numărul de pacienți înscriși, de la Ministerul Sănătății, câte 100 de doze de vaccin Astra Zeneca, materialele sanitare necesare și un bonus de câte 100 de teste rapide antigen. Aceştia vor primi 70 de lei pe fiecare pacient vaccinat –, 30 de lei în baza legii și a contractelor în vigoare și încă 40 de lei de la Asociația Timiș de Medicină de familie, din sponsorizări, anunţă Dominic Fritz.

Acesta mulţumeşte medicilor de familie care au răspuns apelului pe care l-a transmis împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și reprezentanții medicilor de familie, medicii Mihai Iacob și Elisabeta Spătaru și s-au înscris în acest proiect-pilot.

Print Friendly, PDF & Email