Proiect-pilot de amenajare a unor parcări pentru zona şcolară

Primele 24 de locuri de parcare pentru părinţi, amenajate în faţa Liceelor „C.D. Loga” şi Pedagogic

Liceu CD Loga Timisoara24 de locuri de parcare destinate exclusiv staţionării pe termen scurt, destinate exclusiv părinţilor care îşi duc copiii la şcoală, au fost create deja în faţa a două dintre marile licee ale oraşului, în cadrul unui proiect-pilot iniţiat de Primăria Timişoara.

 

Viceprimarul PNL Dan Diaconu a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că în Timişoara a demarat un proiect-pilot care vizează realizarea unor locuri speciale de parcare, destinate exclusiv părinţilor care îşi duc copiii la şcoală cu maşina. Locurile de parcare vor fi amenajate în faţa mai multor unităţi de învăţământ din Timişoara. Primele două parcări exclusive destinate părinţilor numără câte 12 locuri de parcare fiecare şi ele au fost finalizate deja în faţa lLiceelor „C.D. Loga” şi Pedagogic.

Sunt locuri de parcare destinate fluidizării traficului în zonele cu unităţi de învăţământ”, a precizat viceprimarul Dan Diaconu, care a explicat că aceste parcări vor funcţiona în regim special, în intervalele orare în care fluxul de circulaţie este cel mai intens în zona unităţilor de învăţământ, adică 7.30 – 8.30, 11.30 – 12.30, respectiv 15.30 – 16.30. Viceprimarul liberal al Timişoarei a precizat şi că, dacă aceste parcări îşi vor dovedi funcţionalitatea, atunci proiectul va fi extins şi aplicat şi în cazul altor unităţi de învăţământ din oraş. În intervalele orare indicate, a mai informat Dan Diaconu, pe locurile de parcare special amenajate va fi interzisă parcarea autoturismelor. În caz contrar, Poliţia Locală va aplica sancţiuni.

Print Friendly, PDF & Email