Proiect de voluntariat pentru organizarea Maratonului vaccinării copiilor, la Timişoara

Foto: UVT

Universitatea de Vest din Timișoara, Direcţia de Sănătate Publică Timiș și Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiș s-au implicat într-un proiect comun de voluntariat pentru organizarea Maratonului vaccinării copiilor.

 

La terasa „Vineri 15”, două fluxuri de vaccinare, cu vaccin Pfeizer și Johnson and Johnson, au fost amplasate într-un ambient viu colorat, mulțumită implicării Facultății de Arte și Design din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Iată, copiii ne unesc. Pentru ca acest efort benefic de vaccinare a copiilor, care a debutat în 1 iunie, să își găsească ecouri și reacții cât mai bune, ne-au reunit, voluntari mai multe instituții din județ, și am transmis public acest îndemn, pro-vaccinare, pentru sănătatea copiilor, pentru ieșirea de sub spectrul acestui virus periculos. Le mulțumim tuturor voluntarilor pentru dăruire”, declară rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea.

Foto: UVT

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, peste 100 de persoane din Timişoara au fost vaccinate anti-covid 19 în cadrul campaniei intitulate „Noi toți, împreună, pentru copiii noștri”.

La nivel național, copiii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani s-au pot vaccina în cadrul unui maraton de vaccinare organizat cu prilejul Zilei Copilului. Maratonul se adresează grupei de vârstă 16-18 ani, dar și grupei 12-15 ani, după ce săptămâna trecută Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul Pfizer și pentru această grupă de vârstă.

Print Friendly, PDF & Email