Proiect CJ Timiş: autobuz direct între cele două viitoare capitale culturale europene, Timişoara şi Novi Sad

Consiliul Județean Timiș a găzduit astăzi o întâlnire între reprezentanții proiectelor Capitală Europeană a Culturii Timișoara și Novi Sad în cadrul seriei de evenimente dedicate Zilei Județului Timiș.

 

Au fost discutate oportunități de colaborare între cele două viitoare capitale culturale din punct de vedere cultural, turistic și al asigurării unei linii de transport direct între Novi Sad și Timișoara.

Alin Nica, președintele Consiliului Judeţean Timiș – partener finanțator al proiectului TM2023 – a subliniat dorința părții române de intensificare a cooperării între instituțiile de cultură din cele două țări și a parteneriatelor bilaterale între școli.

La rândul său, directoruul Galeriei Matica Srpska, Tijana Bugarski, a lansat invitația pentru o vizită de lucru la Novi Sad către Simona Neumann, director al Asociației TM2023, pentru un schimb de bune practici în organizarea programului cultural în contextul pandemic. A fost reluată astfel o cooperare existentă încă din 2019, care din păcate a fost oprită de situația sanitară la nivel european, spun  reprezentanţii CJ Timiş.

La întâlnire au mai participat Iulia Popovici, secretar de stat în Ministerul Culturii, și Ruben Lațcău, viceprimar al Timișoarei.

Print Friendly, PDF & Email