Programul Operațional Regional Vest 2021-2027, în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, ca autoritate de management pentru Programul Operațional Regional Vest – POR Vest 2021-2027, anunţă că se află în plin proces de elaborare a noului program de finanțare, a cărui alocare financiară depășește 1,1 miliarde euro.

 

Pentru a creștei calitatea vieții prin investiții din fonduri europene, ADR Vest invită locuitorii regiunii Vest să transmită observațiile și propunerile privind POR Vest 2021-2027, completând acest chestionar, până la data de 25 august.

Chestionarul se adresează cetățenilor, autorităților și instituțiilor publice, instituțiilor de învățământ, entităților de cercetare, ONG-urilor, IMM-urilor.

Respondenții sunt invitați să prioritizeze nevoile pe care le consideră relevante în regiune și să aprecieze dacă activitățile prevăzute în cadrul POR Vest 2021-2027 răspund acestora. „Răspunsurile și propunerile sunt foarte importante și vor fi luate în considerare, corelat cu obiectivele regulamentelor europene”, transmit reprezentanţii ADR Vest.

Programul Operațional Regional Vest 2021-2027 acoperă domenii diverse precum: inovarea, specializarea inteligentă, creșterea competitivității IMM-urilor, digitalizarea, eficiența energetică, infrastructura verde, regenerarea urbană, mobilitatea, investițiile verzi, infrastructura educațională, turismul și patrimoniul cultural.

La mijlocul lunii trecute, versiunea de lucru a programului a fost apreciată de Comisia Europeană. Actuala versiune de lucru a POR Vest 2021-2027 împreună cu documentele suport transmise spre analiză Comisiei Europene, precum și documentele strategice regionale avute în vedere în elaborarea programului (Planul pentru Dezvoltare Regională 2021-2027 al Regiunii Vest și Strategia pentru Specializare Inteligentă (RIS3 Vest) 2021-2027), pot fi consultate pe site-ul ADR Vest: https://adrvest.ro/por-2021-2027/.

 

Print Friendly, PDF & Email