Programul funeraliilor deputatului Nicolae Mircovici

niculae-mircovici-bust-foto-ubbrUniunea Bulgară din Banat anunţă că funeraliile deputatului Niculae Mircovici se vor desfăşura după următorul program:

 

Luni, 26 septembrie, de la ora 18, la Biserica romano-catolică „Surorile de Notre Dame”, de pe bd-ul General Dragalina nr. 46, va avea loc liturghia în memoria acestuia. Sicriul cu corpul neînsufleţit va fi depus, în seara aceasta, la sediul central al Uniunii Bulgare din Banat, din Piaţa Unirii nr. 14 (intrarea de pe strada Palanca).

Marţi, 27 septembrie, pe durata întregii zile, toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat îşi pot lua rămas bun şi aduce un ultim omagiu.

Miercuri, 28 septembrie, de la ora 12, sicriul va fi depus la Biserica romano-catolică „Surorile de Notre Dame”, de pe b-dul General Dragalina nr. 46, unde, la ora 14, va începe Liturghia funerară. Înhumarea va avea loc tot miercuri, la cimitirul Calea Buziaşului.

A fost un lider înnăscut, care a pus înainte de toate binele comunităţii pe care a reprezentat-o cu cinste şi demnitate. Prin întreaga sa activitate a construit şi consolidat punţi de legătură între minoritatea bulgară din România şi celelalte etnii, precum şi între poporul român şi poporul bulgar. În calitatea sa de deputat în Parlamentul României şi-a adus o contribuţie semnificativă la consolidarea relaţiilor bilaterale de prietenie şi bună vecinătate între statul român şi statul bulgar. Plecarea lui dintre noi lasă un gol greu de acoperit în sufletele şi inimile noastre. Îi vom păstra amintirea veşnic vie. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, transmite, într-un comunicat, UBB.

Niculae Mircovici, deputat în Parlamentul României din partea minorităților și președinte al Uniunii Bulgarilor din Banat, s-a stins din viață, în nopatea de 25 septembrie, în urma unei boli incurabile.

Print Friendly, PDF & Email