Program de studii pentru instruire online destinat profesorilor din preuniversitar

90 de cadre didactice, din 30 județe, s-au înscris la programul de studii postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă cu titlul „Resurse educaționale și digitale pentru instruire online” derulat de Universitatea de Vest din Timişoara.

 

În doar două săptămâni de la anunțarea programului „Resurse educaționale și digitale pentru instruire online” până la începerea acestuia, s-au înscris online 90 de cadre didactice, din 30 județe, anunţă reprezentanţii Universităţii de Vest din Timişoara. Având însă în vedere perioada încărcată cu examene naționale, în final au urmat programul 68 de cadre didactice.

Programul de studii postuniversitare de formare și dezvoltare profesională „Resurse educaționale și digitale pentru instruire online”, dedicat special formării cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, este util activităților de predare-învățare-evaluare în regim online.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, declară că organizarea acestui program de studii postuniversitare răspunde unei necesități și unei cereri reale a pieței formării și dezvoltării profesionale, privind dezvoltarea capacităților cadrelor didactice din învățământul secundar și primar, fiind orientat spre utilizarea de instrumente, tehnologii și resurse digitale pentru realizarea activităților de predare, învățare, evaluare online în general și în învățământul de tip e-learning. „Ne bucurăm pentru că acest program de studii a venit în întâmpinarea așteptărilor dascălilor din preuniversitar, este un rezultat de etapă îmbucurător, care ne motivează pe mai departe către dezvoltarea acestui program de învățământ postuniversitar”, mai spune Marilen Pirtea.

Cadrele didactice din UVT care susțin acest program dispun de cunoștințe și experiență practică, fiind atestate prin rezultatele obținute în activitățile de cercetare și prin activitățile de predare-învățare-evaluare desfășurate cu studenții pe platforma e-learning.e-uvt.ro – sistemul Moodle personalizat pentru UVT.

Organizarea următoarelor module ale acestui program de studii, adresat dascălilor din preuniversitar, va fi anunțată în pagina de secțiune specială dedicată acestui curs, transmit reprezentanţii UVT.

Print Friendly, PDF & Email