Program de pregătire a elevilor pentru bacalaureat, la UVT

Foto: UVT

La fel ca în ultimii ani, Universitatea de Vest din Timișoara oferă elevilor din întreaga țară un amplu program de sprijin, format din sesiuni de pregătire pentru examenul de bacalaureat, webinare de dezvoltare personală și consiliere individuală în carieră.

 

„De mai mulți ani, într-o abordare devenită deja tradiție, UVT se află aproape de preocupările elevilor, viitorii studenți ai UVT. Dedicăm elevilor din toată țara mai multe programe de pregătire, dezvoltare personală și consiliere pentru că în comunitatea noastră a devenit deja binecunoscută abordarea conform căreia UVT nu este doar pentru studenți, cercetători și mentorii lor, ci este și pentru elevi. Iar rezultatele sunt foarte bune, mii de elevi, din toată țara, participând în fiecare an la sesiunile de pregătire, ca un preambul al vieții de student la UVT”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea.

Astfel, UVT vine în sprijinul elevilor de clasa a XII-a, printr-un program online săptămânal de pregătire pentru examenul de bacalaureat, pentru toate disciplinele pentru care se organizează probe scrise de examen. Programul de pregătire se va desfășura sâmbăta, începând cu data de 18 martie, până în data de 24 iunie. Cadre didactice universitare vor susține sesiuni de formare interactive pentru a sprijini elevii din întreaga țară să promoveze cu succes examenul de bacalaureat, punând la dispoziția acestora inclusiv materiale didactice special elaborate în acest sens.

Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 18 martie-24 iunie (cu excepția zilelor de 15 și 22 aprilie, respectiv 3 iunie), este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:

9-10.30 – Limba și literatura română;

10.45-12:15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;

12.30-14 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.

Elevii se pot înscrie gratuit la programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat completând formularul disponibil aici. Ulterior înscrierii, fiecare participant va primi un e-mail cu detalii despre modul de conectare la activitățile de pregătire și pe platforma Google Classroom. Mai multe detalii despre programul de pregătire și tematicile abordate pot fi accesate aici.

Totodată, UVT susține elevii de liceu printr-un program de webinare dedicate dezvoltării personale organizate de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră. Webinarele vor avea loc în zilele de miercuri, începând cu ora 16, după programul de mai jos:

29 martie: Secretul unei vieți împlinite;

5 aprilie: O călătorie către sine;

26 aprilie: Cum să treci peste lipsa de motivație?;

3 mai: Care este motorul în procesul decizional al carierei mele?;

10 mai: Cum să te împrietenești cu emoțiile tale?;

17 mai: Timpul: inamic sau prieten?;

24 mai: În era digitală, merită să vin fizic la universitate?;

31 mai: Alegerea programului de studiu potrivit.

Pentru a participa la aceste webinare, elevii sunt invitați să completeze acest formular de înscriere, unde pot indica temele de interes.

De asemenea, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al UVT pune la dispoziție servicii de consiliere individuală în carieră elevilor sau altor aspiranți la studii universitare care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional. În cadrul ședințelor de consiliere se vor discuta aspecte ce țin de aptitudini, abilități, interese personale și profesionale, oferta educațională UVT și alte aspecte relevante, astfel încât beneficiarii să poată lua cea mai bună decizie privind propria carieră. Fiecare elev sau aspirant la studii universitare poate beneficia de trei ședințe gratuite de consiliere individuală în carieră. Pentru a programa o ședință de consiliere individuală în carieră, persoanele interesate pot completa acest formular.

De asemenea, UVT pune la dispoziție în mod gratuit tuturor celor interesați platforma de testare psiho-vocațională YTM – o platformă de testare psiho-vocațională dezvoltată de UVT special în vederea generării unor rapoarte cu privire la interesele, abilitățile și aptitudinile utilizatorilor, cu scopul orientării spre un anumit traseu educațional și profesional. Prin intermediul acesteia, elevii își pot evalua personalitatea, aptitudinile și interesele profesionale, printr-un test de orientare vocațională. Raportul și recomandările rezultate în urma parcurgerii acestui test pot fi foarte utile în procesul de luare a unei decizii cu privire la studiile universitare pe care le vor urma în viitor.

Elevii cu rezultate deosebite la olimpiade și concursuri naționale beneficiază de un pachet special de facilități în cazul în care doresc să urmeze studiile universitare la UVT, toate detaliile fiind disponibile la acest link. Oferta educațională a UVT cuprinde 79 de programe de studii universitare de licență și 92 de programe de studii universitare de masterat din 34 de domenii de studii universitare.

 

Print Friendly, PDF & Email