Profesorul Ioan David, de la Politehnica Timişoara, membru de onoare al Academiei de Științe Tehnice

Profesorului Ioan David, de la Universiatea Politehnică Timişoara, a fost numit membru de onoare al Academiei de Științe Tehnice din România, în semn de recunoaștere a remarcabilei activități în domeniul științei și tehnicii, anunţă UPT.

 

Ioan David, profesor la Facultatea de Construcții a Universităţii Politehnica Timişoara, este absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Construcții (promoția 1964) și al Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Matematică (promoția 1972), iar din 1974 este doctor inginer.

Acesta şi-a început cariera didactică în 1964, la Universitatea Politehnica Timișoara și a parcurs toate etapele ierarhiei academice, devenind, în 1990, profesor universitar și conducător de doctorat. În perioada 1993-2005 a fost profesor la Technische Universität Darmstadt, Germania, iar din 2006 este profesor invitat la Universty of Applied Science Gießen-Frankfurt, Germania. Din 2010 este profesor consultant la Universitatea Politehnica Timișoara. A fost decan al Facultății de Hidrotehnică (1990-1994) și secretar științific al Senatului UPT (1989-1992), transmit reprezentanţii UPT.

Activitatea științifică este susținută de peste 200 de lucrări științifice publicate în reviste de specialitate, susținute la conferințe naționale și internaționale, 16 cărți publicate în țară și în străinătate, cursuri universitare, culegeri de probleme și îndrumătoare de laborator, 3 brevete de invenție și peste 80 de contracte de cercetare-dezvoltare.

Profesorului Ioan David i-au fost acordate şi o serie de distincţii: Premiul MEI pentru cercetare (1972), Titlul academic de Profesor onorific al Universității Tehnice din Darmstadt, Germania (1999), de membru al American Romanian Academy of Arts and Sciences (2002), de membru al Corporației externe a Academiei de Științe Ungare (2005) şi titlul de Excelență al Fundației Politehnica Timișoara (2010).

 

Print Friendly, PDF & Email