Profesorii, sărbătoriţi la Timişoara

ProfesorÎn urmă cu aproape o sută de ani, data de 5 iunie a fost decretată ca Zi a învăţătorului. La Timişoara, câţiva zeci de profesori vor fi premiaţi.

 

Ziua învăţătorului va fi sărbătorită, la Timişoara, în Aula Magna a Universităţii de Vest, de la ora 13, „pentru a adresa împreună un sincer «Mulţumesc» dascălilor din Timiş, anunţă, într-un comunicat, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş.

În cadrul ceremoniei, organizate de ISJ Timiş, vor primi diplome de onoare 65 de profesori ai căror elevi au fost premiaţi la etape naţionale şi internaţionale ale unor olimpiade şi concursuri şcolare. „Alături de 40 de educatoare şi învăţători vor fi onoraţi cu câte o diplomă de excelenţă şi 121 de profesori din judeţ, care la sfârşitul anului şcolar 2014 2015 îşi vor încheia activitatea la catedră”, mai transmit reprezentanţii ISJ Timiş.

Evenimentul va fi încheiat de elevi de la Colegiul de Artă „Ion Vidu”, care vor prezenta un program artistic.

Tradiţia sărbătoririi celui dintâi dascăl, veche de aproape un secol, a început în anul 1927, atunci când Tribunalul Ilfov a autentificat Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România, ca semn de recunoaştere şi solidaritate între cadrele didactice din ţară.

Print Friendly, PDF & Email