Profesorii din Timiș, invitați să descopere, alături de elevi, arta contemporană, la Bienala ArtEncounters

Foto: Fundaţia ArtEncounters

My Art Encounters este un program dedicat artei contemporane, special conceput pentru elevi de toate vârstele. Programul a primit deja primele grupe de elevi și așteaptă peste 100 de vizite pe perioada desfășurării.

 

Programul reprezintă o ocazie unică de a descoperi opere de artă spectaculoase, instagramabile, semnate de artiști contemporani români și internaționali. Mediatorii culturali special pregătiți vor sta la dispoziția participanților pentru orice întrebări, iar Ghidul de explorare artistică, creat pe patru niveluri de dificultate – pentru grădiniță, clasele primare, gimnaziu și liceu – va folosi drept suport și, în același timp, o amintire frumoasă, transmit reprezentanţii fundaţiei ArtEncounters, organizatorii Bienalei de artă de la Timişoara. Profesorii însoțitori vor primi un atestat de participare.

„Deși arta contemporană poate părea dificil de înțeles pentru neinițiați, tururile ghidate, precum și materialele special pregătite pentru tinerii vizitatori au menirea de a introduce pe oricine este curios în universul artei contemporane. Tururile vor include lucrări spectaculoase, dar și lucrări subtile, care abordează teme importante, precum relația noastră cu natura sau relațiile interumane – ocazie bună pentru ca profesorii să încurajeze gândirea critică a elevilor”, spune Diana Marincu, directorul artistic al Fundației.

Diana Marincu. Foto: ArtEncounters

My Art Encounters face parte din programul de mediere al Fundației Art Encounters, prin intermediul căruia publicul tânăr și adult beneficiază de tururi ghidate, cursuri și întâlniri dedicate dezbaterii fenomenului artei contemporane. Printre activitățile din cadrul programului se numără: cursuri pentru copii pe categorii de vârste, tururi ghidate ale expozițiilor, cursuri de introducere în arta contemporană pentru adulți, tururi tematice, ateliere de creație pentru familii cu copii. Programul de mediere culturală este realizat în parteneriat cu Asociația Culturală Contrasens.

Participarea este gratuită. Programul are loc de marți până vineri, între orele 11 și 15, în trei dintre spațiile expoziționale ale Bienalei Art Encounters 2021, şi anume la Isho Offices, la Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși” și la Muzeul Național de Artă.

Accesul se va realiza cu purtarea măștii de protecție și măsurarea temperaturii și, în cazul profesorilor însoțitori, va fi necesară, de asemenea, prezentarea certificatului verde. Pentru înscrieri și mai multe informații fundaţia ArtEncounters stă la dispoziţia celor interesaţi cu numărul de telefon 0727 148 992  sau adresa de mail contact@artencounters.ro.

Print Friendly, PDF & Email