Problemele tehnice de la Liceul „Nikolaus Lenau”, pretext pentru o nouă dispută politică PSD- PNL

Un consilier local PSD lansează acuze la adresa primnarului liberal al Timişoarei

Alfred SimonisUn consilier local PSD îl acuză pe edilul Timişoarei că este prea puțin preocupat de situația stagnării lucrărilor de la Liceul „Nikolaus Lenau”, unde au fost sistate recent lucrările de reabilitare. Situația creată a fost utilizată drept pretext de către consilierul local PSD Alfred Simonis pentru a lansa o serie de reproșuri la adresa primarului Nicolae Robu.

 

O serie de controverse legate de evoluția lucrărilor de la Liceul „Nikolaus Lenau” au stat la originea unui mesaj pe care consilierul local PSD Alfred Simonis (foto) i l-a adresat recent primarului Nicolae Robu. Acuzându-l – în contextul în care reprezentanții firmei care reabilitează Liceul, Kasdum-GF, au sistat lucrările, invocând incompetența unor angajați din Primărie, care au generat o serie de erori de proiectare – că este prea puțin preocupat de soarta acestui proiect, a cărui miză o reprezintă buna desfășurare a activității didactice în această unitate de învățământ. „Situaţia de la Liceul «Nikolaus Lenau», unde constructorii au oprit lucrările de reabilitare din cauza unor greşeli de proiectare, este foarte gravă. Mai mult, firma care se ocupă de reabilitare acuză şi incompetenţa unor funcţionari din Primăria Timişoara. În tot acest timp, edilul oraşului nostru se ocupă de aranjarea teraselor din centrul Timişoarei, de echipa de fotbal şi de jocuri de lumini pe Bega”,transmite, prin intermediul unui comunicat, consilierul local PSD Alfred Simonis.

Acesta îi solicită public edilului Nicolae Robu să se implice în soluționarea cât mai grabnică a situației create, cu atât mai mult cu cât, spune elîntârzierea finalizării proiectului aduce prejudicii calității procesului de învățământ, afectând peste 1000 de copii: „În situaţia de faţă, Nicolae Robu nu mai poate da vina nici pe Guvern, nici pe «peisagiştii inculţi» şi nici nu poate acuza jocuri politicianiste. Este doar incompetenţă. Cred că e momentul potrivit ca domnul primar să-şi asume responsabilitatea pentru situaţia în care ne aflăm şi, mai mult decât să-şi asume, trebuie să găsească o rezolvare rapidă a problemei de la Liceul «Nikolaus Lenau»”.

Acesta apreciază şi că, în caz contrar, ar fi posibil ca părinții elevilor să recurgă la o măsură de presiune de tipul celei care a fost invocată public în mai multe rânduri de către primarul Nicolae Robu ca posibilitate de soluționare a situației legate de nealocarea de către Guvern de fonduri pentru obiectivul Centura Sud: organizarea unui miting.

Print Friendly, PDF & Email