Problemele Sânmihaiului Român, dezbătute într-un grup local de inițiativă civică

Pentru a soluționa câteva probleme urgente sesizate de cetățenii din Sânmihaiu Român, Asociația Mișcarea Sinergistă şi un grup local de inițiativă civică organizează o adunare publică.

 

Scopul adunării publice – organizate de Asociația Mișcarea Sinergistă și de grupul local de inițiativă civică „Adoptăm Sânmihaiu Român”, joi, 20 iunie, de la ora 18, în Sânmihaiu Român – îl constituie soluționarea unor probleme urgente sesizate de către cetățenii din Sânmihaiu Român, precum:

  1. Neintabularea străzilor (nu există PUG și străzile nu au nume).
  2. Extinderea unor utilități de bază (apă, canalizare, gaz).
  3. Iluminatul stradal, securitatea comunității (lipsa unui sediu de Poliție), inclusiv în caz de incendiu (nu există hidrant și o problemă este și intrarea pompierilor pe anumite străzi).
  4. Situația grădiniței și a after-school-ului din Utvin.
  5. Prelungirea programului la grădinița din Sânmihaiu Român.
  6. Instalarea de bancomate în Sânmihaiu Român.
  7. Montarea coșurilor de gunoi stradal, realizarea de campanii (primăvara și toamna) pentru aruncarea lucrurilor voluminoase, precum si verificarea contractelor cu Retim, pentru rezolvarea gunoaielor aruncate pe domeniul public/câmp.
  8. Implementarea unui sistem video de supraveghere stradală, montarea unor calmatoare de viteză și a unor tâlpi cu mesaj pentru reducerea vitezei, pe drumul Sânmihaiu Român spre Săcălaz și spre Diniaș, montarea de treceri de pietoni și presemnalizarea lor la cimitir și în alte zone importante din comună.
  9. Implementarea unui cod de conviețuire.
  10. Necesitatea transportului școlar.

La întâlnire şi-au anunţat prezenţa aproximativ 50 de persoane din localitate și sunt invitați să participe prefectul Eva Andreas, conducerea Primăriei Sânmihaiu Român, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiș, dar și companii de utilități precum Enel, Retim şi Aquatim.

Print Friendly, PDF & Email