Prioritatea PMP pentru Ciacova o reprezintă atragerea de fonduri europene

“M-am întristat când am văzut cum arată acest oraş”, spune Roxana Iliescu, preşedinte PMP Timiş şi candidat la conducerea CJ Timiş

Dorin Candea Roxana Iliescu si candidat PMP CiacovaZeci de oameni din Ciacova au venit să își arate susținerea față de echipa Partidului Mișcarea Populară, care și-a lansat candidații la Primărie și Consiliul Local. Popularii au anunțat că știu cum să redreseze zona, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât mai ales din punct de vedere economic.

 

Construirea de depozite frigorifice care să vină în sprijinul producătorilor agricoli, construirea de creșe și de centre medicale de permanență și înființarea unor birouri de consiliere a cetățenilor în privința accesării fondurilor europene sunt patru proiecte mari cu care PMP Timiș vrea să câștige alegerile din iunie și să dezvolte județul. Acestea vor fi însă adaptate nevoilor fiecărei localități în parte. În Ciacova, spre exemplu, prioritară va fi atragerea fondurilor comunitare. Astfel, aici, primul pas îl reprezintă atragerea de fonduri europene, pentru care PMP va înființa un centru de consiliere în cadrul Primăriei Ciacova. Specialiștii de aici vor asigura suport informatic, tehnic și logistic pentru accesarea de fonduri nerambursabile de către antreprenorii și micii întreprinzatori, dar și de către autoritățile locale.

Este pentru prima dată când vin în Ciacova și trebuie să vă mărturisesc că m-am întristat când am văzut cum arată acest oraș. Eu cred că dumneavoastră meritați mult mai mult decât ceea ce observ că v-a oferit administrația locală. Am văzut că sunt probleme cu infrastructura și cu canalizarea, lucruri care în secolul XXI sunt absolut necesare. Poate comunitatea nu are bani, dar trebuie găsite alte surse de finanțare, pentru rezolvarea problemelor, iar aici mă refer în primul rând la atragerea de fonduri europene”, a spus Roxana Iliescu, președintele PMP Timiș, cea care deschide lista de candidați la Consiliul Județean, fiind prima femeie, în istoria post-decembristă a CJ Timiş, care candidează la această funcţie.

 

Citeşte şi: Roxana Iliescu, candidatul PMP la președinția CJ Timiș: “Primul măr din istoria lumii a fost oferit de o femeie”

 

PMP CiacovaLa rândul său, Dorin Cândea, candidat la CJ Timiş, le-a spus oamenilor din Ciacova, veniți în număr mare la evenimentul de lansare a candidaților PMP: “Putem schimba lucrurile doar împreună. Trebuie să dezbrăcăm hainele politice și să punem umărul la modernizarea orașului Ciacova. Trebuie să facem un pol de unitate, împreună cu viitorul primar al PMP și cu echipa de consilieri (…) Aveți o piațetă minunată, cu un monument istoric, aveți Cula Turcească, aveți multe obiective pentru reabilitarea cărora se pot atrage fonduri europene.”

Profesorul universitar, Radu Șumălan, care candidează și el pentru o funcție de consilier județean din partea PMP, este de părere că modernizarea Ciacovei este posibilă doar prin schimbare și multă implicare. “Să nu uităm că această localitate se află în mijlocul unui areal agricol foarte important, iar prioritățile noastre, ale tuturor, sunt legate de ceea ce trebuie făcut pentru ca tinerii să nu plece de aici. Pentru asta trebuie să le asigurăm toate condițiile, începând de la cea mai mică vârstă. Copiii nu înțeleg de ce nu au aceleași condiții ca și cei din marile orașe. De aceea trebuie să facem tot ceea ce ține de noi pentru a le oferi un mediu optim în creșă, în grădiniță și la școală. De asemenea, nu vreau să excludem din preocupările noastre, problemele oamenilor în vârstă, care au nevoie în primul rând de servicii medicale”, a precizat Radu Șumălan. Acesta și-a declarat susținerea totală față de candidații PMP din Ciacova, echipă care îl are în frunte pe Petru Tabacu, acesta candidând la funcția de primar al localităţii.

Print Friendly, PDF & Email