Principele Radu al României lansează la Timișoara „Povestea Castelului Peleş”

„Povestea Castelului Peleş”, o carte-album îngrijită de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, va fi lansată la Timişoara.

 

Lansarea cărţii-album Povestea Castelului Peleş va avea loc luni, 12 iunie, de la ora 17, la Librăria „La Două Bufnițe”. Prezentarea cărţii – eveniment la care va participa şi Alteța Sa Regală Principele Radu al României – va fi urmată de o sesiune de autografe.

Castelul Peleş este o capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie, în care se reunesc mari curente și tendinţe din pictură, sculptură și artele decorative. Un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate și artiști vizionari. Reședinţă a creatorului României moderne, Regele Carol I, Castelul Peleș este expresia ultimă a dorinţei de afirmare și legitimare a poporului român între naţiunile moderne ale Europei. Cum orice castel are o poveste, se cuvenea să aibă și Peleșul una, iar aceasta este dezvăluită chiar de unul dintre membrii Familiei Regale”, spune Silvia Totu, PR Assistant Curtea Veche Publishing.

Această carte-album erudită, minuţioasă, adeseori inedită, este prezentată de editori drept „cea mai izbutită monografie de până acum a acestui fascinant și glorios simbol al României”.

Print Friendly, PDF & Email