Primul tren cu îngrijitori pleacă azi din Timișoara spre Austria

Primul tren pentru îngrijitori de bătrâni va pleca în această seară, din Gara de Nord Timișoara spre Austria.

 

Europa Job, care intermediază job-uri de îngrijitoare pentru bătrâni în Austria, este firma care organizează acest transport. Delia Lup, reprezentanta firmei, declară la Radio Timișoara, că, la întoarcerea în țară, acest tren îi poate aduce în țară pe cei aflați acum la muncă. Prețul unui bilet este de aproape 280 de euro și include o noapte de cazare la hotel, dar și testarea pentru Covid-19, în Austria. Costurile sunt suportate de îngrijitori, care își pot recupera o parte din bani de la familiile pentru care lucrează.

Avem deja planificate zilele de plecare din România în data de 10, la ora 18, din Gara de Nord Timișoara. Se ajunge pe data 11 mai, iar femeile vor fi carantinate o zi și vor efectua testul de Covid-19, până în ora 12 vor fi ridicate de agenții sau familii, în cazul în care sunt în privat, urmând să își desfășoare activitatea normal. Pe data de 12 mai, din Gara Centrală a Vienei se face returul către țară, deci, practic, avem o zi la dispoziție ca oamenii care sunt pe teritoriul Austriei să se poată reîntoarce în România”, declară, la Radio Timișoara, Delia Lup.

Potrivit prevederilor din Austria, în cazul în care un îngrijitor, care ajunge în Austria cu trenul, este depistat cu Covid, intră în carantină timp de 14 zile și este nevoit să suporte costurile de carantină, atât pentru el, cât și pentru ceilalți trei colegi de compartiment cu care a călătorit.

Print Friendly, PDF & Email