Primul român care a câștigat concursul pentru Corul Radio France, student la Timişoara

Nicolae Hategan Foto UVTPrimul român care a reușit să câștige concursul pentru Corul Radio France Paris, La maison de la radio, choeur de Radio France, este student al Universităţii de Vest din Timişoara.

 

Nicolae Hațegan este student al Universităţii de Vest din Timişoara, în anul IV Canto la Facultatea de Muzică și Teatru, la clasa conf. univ. dr. Marius Manyov. El a fost nu numai primul român care a câștigat Concursul Corul Radio Paris (La maison de la radio, choeur de Radio France), dar, la cel 28 de ani ai săi, și cel mai tânăr concurent, considerându-se până în prezent  că la acest prestigios concurs te poți prezenta doar dacă ai o maturitate artistică și un repertoriu împlinit la experiența vârstei de cel puțin 40 de ani.

Nicolae Haţegan a intrat în această competiţie alături de alţi 41 de concurenți din toată lumea, aceştia concurând pentru patru posturi în partida de tenor, spun reprezentanţii Departamentului de Comunicare al UVT. Juriul a fost reprezentat de 15 personalități marcante, printre care directorul muzical de la Radio France, profesori de la Conservatorul din Paris şi membrii ai Corului Radio France Paris.

Concursul, mai spun reprezentanţii Departamentului de Comunicare al UVT, a inclus trei mari etape prin care candidații se eliminau succesiv, ajungându-se ca la ultima etapă să rămână doar opt participanți. La proba de lied, Nicolae Hațegan a interpretat piesa Crizanteme, de Sabin Drăgoi, reprezentând la nivel de excelență creația muzicală românească.

Print Friendly, PDF & Email