Primul masterat de leadership cultural din ţară, organizat de Universitatea de Vest din Timişoara

Universitatea de Vest Timişoara anunţă că va înfiinţa primul masterat de leadership cultural din România, în urma unei şcoli de vară pe acest profil, cu participarea directorului general al Teatrului „Radu Stanca”, din Sibiu, Constantin Chiriac.

 

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, a anunţat azi că, începând cu viitorul an universitar, UVT va organiza primul masterat de leadership din România. „Avem un sprijin foarte mare din partea domnului Constantin Chiriac, a Asociaţiei Şcolilor Doctorale Mondiale în Cultură, pe care a realizat-o la Sibiu, de la New York până la Tokio, cu profesori recunoscuţi din şcoala culturală din Rusia, din Marea Britanie sau Franţa. Va fi un pilon care să ajute Timişoara în demersul de Capitală Culturală Europeană 2021”, mai spune, citat de Agerpres, Marilen Pirtea.

Potrivit acestuia, înfiinţarea acestui masterat va urma unei şcoli de vară ce va avea loc la Timişoara, în luna iulie, când va fi organizată şi o dezbatere la UVT „în jurul” lui Constantin Chiriac, la care vor fi invitaţi toţi factorii implicaţi în proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană, respectiv Asociaţia Timişoara Capitală Culturală, Primăria, instituţiile de cultură şi educaţie şi toţi cei care doresc să se implice.

Vom organiza împreună o şcoală de vară pe leadership cultural în perioada 1-7 iulie, la UVT, la care vor participa profesori, mari personalităţi ale lumii academice, culturale, profesionişti care fac management şi leadership cultural peste graniţe şi în România, cum ar fi Cristian Mungiu, Vasile Şirli şi alte mari personalităţi de clasă mondială. Timişoara are mare nevoie foarte mare de leadership cultural”, anunţă Marilen Pirtea

Prof. univ. dr. Constantin Chiriac – de azi, Doctor Honoris Causa al UVT –, este președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel mai mare festival de gen din lume, și director general al Teatrului Național „Radu Stanca”, din Sibiu. Acesta a fost vicepreşedinte al Asociaţiei Sibiu 2007 Capitală Culturală Europeană, în perioada 2004-2007 și este membru al comitetului de selecție și monitorizare a orașelor candidate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, în perioada 2010 – 2012.

Print Friendly, PDF & Email