Primul implant de stent graft din acest an, efectuat la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara

O echipă internaţională de medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara a efectuat cu succes primul implant de stent graft din acest an. Pacientul fusese diagnosticat cu anevrism de aortă abdominală infrarenal.

 

Chirurgii Adrian Volcescu, Marian Gaşpar, Giannakopoulos Triantafillos şi Panagiotis Sideris

Intervenţia chirurgicală a fost efectuată cu succes de către o echipă formată din chirurgi cardiaci, medici anestezişti, cardiologi intervenţionişti, echocardiografişti şi personal medical special, compusă din prof. dr. Giannakopoulos Triantafillos şi Panagiotis Sideris, din Atena, prof. dr. Marian Gaşpar şi doctorii Adrian Volcescu, Marius Sintean, Adrian Merce şi Laurenţiu Brăescu.

Pacientul căruia i-a fost făcut implantul de stent graft, un bărbat în vârstă de 56 de ani, fusese operat anterior de colecist, eventraţie şi stenoză de arteră carotidă.

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, prof. dr. Marian Gaşpar, spune că echipa pe care o reprezintă doreşte ca să crească, anul acesta, numărul de proceduri pe toate patologiile şi să reuşească deschiderea chirurgiei cardiace pediatrice, la Timişoara.

 

Print Friendly, PDF & Email