Primul imobil cu destinaţie office din ansamblul Openville Timişoara vine cu noutăţi multiple

United Business Center 2 Openville TimisoaraIluminat personalizat, granit din India şi duşuri pentru biciclişti, acestea sunt doar câteva dintre noutăţile pe care clădirile de birouri clasa A din cadrul ansamblului multifuncţional Openville le aduc în domeniul construcţiilor cu destinaţie office.

 

Lucrările la United Business Center 2 (UBC 2), prima clădire cu funcţiune office din ansamblul Openville, sunt în plină desfăşurare, anunţă Departamentul PR al Openville. Cu ajutorul unui utilaj special, de aproape 200 de tone, se efectuează forarea şi turnarea a 150 de piloţi de la baza clădirii. Aceasta este prima etapă a construcţiei, care va fi urmată de realizarea infrastructurii şi a suprastructurii, a faţadelor şi finisajelor.

UBC 2 va avea caracteristicile unei clădiri inteligente şi un design aparte. Atât în interior, cât şi în exterior, va fi utilizat granit adus din India, sticlă cu cea mai bună tehnologie de pe piaţă – care asigură un grad sporit de lumină naturală şi oferă protecţie termică şi solară optimă – sisteme şi corpuri de iluminat din Italia, special create pentru a se armoniza perfect cu arhitectura clădirii. Iluminarea va fi una inteligentă, intensitatea acesteia fiind reglată automat, în funcţie de lumina din exterior. Clădirea va fi dotată cu lifturi de înaltă viteză, ultraperformante.

UBC 2 va respecta normele pentru certificarea LEED, fiind dotată cu sisteme, aparatură şi echipamente de ultimă generație, cu un consum redus de energie, selectate special pentru a se alinia standardelor clădirilor verzi. Tot pentru economisirea resurselor şi optimizarea funcţionării, clădirea va avea Building Management System, care va monitoriza şi controla echipamentele de ventilaţie, iluminare, energie electrică, securitate şi protecţie împotriva incendiilor. 

Clădirea include şi numeroase facilităţi destinate confortului sporit pentru angajaţii companiilor prezente, de exemplu: sisteme performante de încălzire şi filtrare a aerului, supraveghere video, servicii de securitate şi sistem de control acces la intrarea în lobby. Pentru a încuraja preocuparea faţă de mediu, vor exista suporturi pentru parcarea bicicletei şi duşuri pentru cei care vin la birou cu acest mijloc de transport.

Beneficiile pentru angajaţi vor fi multiple, datorită poziţionării într-un ansamblu multifuncţional. Avantajul major va fi accesul la zonele de shopping, de servicii, entertainment şi relaxare din cadrul Openville. Întâlnirile de afaceri vor putea fi organizate nu doar în birou, ci şi la unul dintre restaurantele deschise în ansamblu, iar cele patru săli de evenimente pot găzdui atât acţiuni corporate, cât şi conferinţe sau seminarii. În pauză sau după orele de serviciu, angajaţii vor lua masa în zona de food-court şi se vor destinde în cel mai mare parc suspendat din România sau la una dintre cafenelele tematice din zonă. Cumpărăturile se pot face tot la doi paşi de birou, la cele 450 de branduri şi la hypermarket. În Openville, vor exista locuri de joacă pentru copii, o grădiniţă internaţională şi alte spaţii pentru activităţi educaţionale. Totodată, angajaţii vor beneficia de numeroase promoţii şi discount-uri special gândite pentru ei.

UBC 2 va avea o suprafaţă de 18.000 de metri pătraţi şi 11 etaje, fiind primul imobil din cele şapte clădiri de birouri clasa A din ansamblu. Suprafaţa totală a componentei office va fi de 131.000 de metri pătraţi închiriabili, incluzând şi cea mai înaltă clădire din România, cu 155 de metri înălţime şi 27 de etaje.

 

Citeşte şi:

Timișoara va avea cea mai înaltă clădire din România

Print Friendly, PDF & Email