Primul flash mob internaţional de west coast swing în Timişoara

west coast swing flash mobSâmbătă, zeci de dansatori vor interpreta, în Piaţa Operei din Timişoara, un flash mob internaţional de west coast swing. Concomitent cu oameni din 100 de oraşe din întreaga lume.

 

Sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 17, zeci de dansatori vor interpreta, în Piaţa Operei din Timişoara, o coregrafie de west coast swing pe melodia Want to want me, de Jason Derulo.

Aceeaşi coregrafie va avea loc concomitent în peste 100 de oraşe din întreaga lume, printre care Paris, Tokyo, Londra, Hamburg, Brisbane, Tel Aviv, Viena, Buenos Aires, Toronto, Slovenia, Milan, Roma, Lyon, New York, Denver, Los Angeles, Boston, anunţă, într-un comunicat, organizatorii flash mob-ului. România va fi prezentă cu trei oraşe pe harta finală a evenimentului. Alături de Timişoara se vor afla Cluj şi Bucureşti.

Anul trecut, peste 3.000 de dansatori, din 78 de oraşe şi 23 de ţări, au luat parte la eveniment, pentru anul acesta organizatorii aşteptându-se la o creştere semnificativă a celor care vor lua parte la eveniment.

West coast swing este un stil de dans contemporan, care îşi are rădăcinile în Lindy Hop şi care se dansează în pereche pe ritmuri foarte diverse, de la jazz, la blues, R&B, cha-cha, salsa, dubstep şi orice alt tip de muzică contemporană cu structura de timpi 4-4. „Neavând un pas de bază, oferă ambilor parteneri posibilitatea de a improviza pe tot parcursul dansului, mai mult decât în alte dansuri de tip «leader-follower»”, mai spun organizatorii.

Print Friendly, PDF & Email