Primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei se extinde la Timișoara

Primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei, TechFest, lansat în toamna anului trecut la Cluj-Napoca, se extinde, la cea de-a doua ediție, și la Timișoara şi la Iaşi.

 

TechFest 2017 începe în 9 octombrie la Timișoara, continua, din 27 octombrie, la Cluj și se încheie, în 19 noiembrie, la Iași. Evenimentul de la Timișoara se desfășoară în perioada 9 – 15 octombrie.

Timp de o săptămână, în fiecare din cele trei orașe se vor desfășura conferințe, expoziții, forumuri, competiții și ateliere dedicate celor pasionați de tehnologie și de inovare.

TechFest, spun organizatorii, este un eveniment de tip umbrelă, care își propune să-i aducă împreună pe toți cei pasionați de tehnologie și inovație, fie că vorbim de aplicații de conectivitate, soluții inteligente de business, realitate virtuală, roboți sau inteligență artificială.

Ediția de anul acesta aduce evenimente ale comunității tech, workshopuri, forumuri destinate managerilor din industrie, sesiuni de startup pitching, evenimente de gaming, competiții de tip hackathon, conferințe pe teme dedicate tehnologiei, gale regionale ale premiilor industriei și expoziții tehnologice pentru publicul larg.

Prima ediție TechFest a avut loc în noiembrie 2016, la Cluj-Napoca, și a adus 3.200 de participanți la evenimentele adresate programatorilor, antreprenorilor și managerilor din domeniul IT: hackathonul MegaHack, dezbaterea Smart City Forum, conferințele TechTalks, Codecamp și Business Mixer, competiția Transilvania Demo Day și lansarea parcului științific și tehnologic Tetapolis, vizitele la companii din cadrul Tech Open Days și gala Tech Industry Awards. În total, au fost implicate 118 companii, instituții și organizații.

Print Friendly, PDF & Email