Primul Festival de Storytelling și Învățare Experiențială din Timișoara (P)

Campus Babel. Fotzo: Facebook / Babel Şcoală şi Liceu

Şcoala şi Liceul Babel împreună cu Asociația Părinți organizează, la Timişoara, primul Festival de Storytelling și Învățare Experiențială, StorySeed, o sărbătoare a artei povestirii, a multilingvismului și a expresivității în educație.

 

Festivalul se va desfășura în perioada 5 – 8 octombrie la Campusul Babel, situat pe strada Phoenix nr. 42, din Timişoara, şi va aduce împreună experți în storytelling din 11 țări europene, care vor oferi prezentări, ateliere și evenimente speciale pentru toate vârstele.

Prin intermediul acestei inițiative, Babel Școală + Liceu dorește să promoveze și să încurajeze imaginația și creativitatea copiilor, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de povestitori și ascultători. Festivalul le oferă, de asemenea, profesorilor și părinților instrumentele necesare pentru a sprijini și stimula procesul de învățare al copiilor prin intermediul poveștilor și al experiențelor.

„Prin StorySeed ne bucurăm să împărtășim cu comunitatea timișoreană și națională bucuria Învățării Experiențiale alături de entuziasmul nostru pentru arta povestirii (Storytelling) ca mod al expresivității umane și al construirii de comunități. StorySeed este o ocazie unică pentru copii, profesori și părinți de a explora arta povestirii într-un mod interactiv și captivant”, transmit organizatorii.

Programul Festivalului StorySeed va include prezentări interactive, ateliere creative cu acces gratuit, dar și pe bază de weekend pass, concursuri de povestire, proiecții de filme și multe alte surprize. Participanții vor avea ocazia de a interacționa cu experți de renume în arta povestirii și de a împărtăși experiențe cu colegi din România. Zilele de 7 și 8 octombrie sunt dedicate profesorilor, din întreaga țară, interesați de metodele de susținere a creativității și a expresivității copiilor în școală prin învățarea experiențială.

Suze Roelofs, fondatoare Tweemonds – Centrul pentru stare de bine și implicare Olanda, Ludo Heylen, autor al cărților de bază ale învățării experiențiale, fost director al Centrului pentru Învățare Experiențială al Universității din Leuven, Belgia, Wilma van Esch, formator și autor de cărți învățare experiențială, Tom Goevers, formator și învățător belgian ce folosește învățarea experiențială în viața de zi cu zi alături de copii, vor susține ateliere non-formale pentru profesori, oferind o experiență inedită și memorabilă de învățare.

Proiectul StorySeed face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Înfiinţată în 2016, Asociația Părinți în Dialog este motor pentru transformările din sistemul educațional din România. Printre proiectele Asociației se numără: Școala Gimnazială Babel, Join Learning, Summer Fun, MakerSquad, MakerSpace, Grădina prin ochii științei, Școala Părinților, Vara profesorilor altfel, Atelierele Profesorescu și SEED (Săptămâna Europeană a Educației Democratice).

Babel Școală + Liceu, un proiect care a fost înfiinţat în 2016 din dorința unor părinți și profesori din Timișoara de a oferi șansa la o învățare de calitate. Astăzi, în jurul Babel Școală şi Liceu s-a dezvoltat o comunitate de peste 300 de familii, 40 cadre didactice și 355 de copii. Școala urmează curriculumul național și este autorizată de Ministerul Educației. Din septembrie 2022 s-a deschis Liceul Babel, cu 34 de elevi în clasa a IX-a. Obiectivul este de a oferi un ecosistem educational autentic, funcțional în cultura românească care să asigure întreg parcursul de la clasa pregătitoare la clasa a XII-a.

 

Print Friendly, PDF & Email