Primul centru de vaccinare non-stop din România, deschis la Timişoara

Sursă foto: Facebook Raul Pătraşcu

La Timişoara a devenit operaţional, din dimineaţa zilei de azi, primul centru de vaccinare anti-covid deschis non-stop, care funcţionează la Spitalul Judeţean.

 

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, dr. Raul Pătraşcu, declară că, în prima zi, s-au vaccinat deja câteva zeci de persoane.

Capacitatea de vaccinare zilnică a acestui centru – deschis la parterul Clinicii de Ortopedie şi unde funcţionează non-stop câte patru fluxuri – este de 480 de persoane, iar imunizarea se face doar cu vaccinul Pfizer.

Decizia deschiderii acestui centru de vaccinare a fost luată de managerul spitalului, Raul Pătraşcu, după consultări cu directorul Direcţiei de Sănătate PublicăTimiş, dr. Flavius Cioca, şi cu Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, instituţie care finanţează Spitalul Judeţean.

Alin Nica şi Raul Pătraşcu. Sursă foto: Facebook / Alin Nica

Acesta din urmă anunţă că a participat în această dimineață la deschiderea centrului. Acesta mai spune că ieri seară a avut o discuție cu coordonatorul național al campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, de la care a primit asigurări de sprijin pentru implicarea medicilor de familie în campania de vaccinare și pentru alocarea unui număr mai mare de vaccinuri, având în vedere criza cu care se confruntă Timișoara și zona periurbană.

Alin Nica mai spune că, tot pentru creșterea accesului populaţiei la vaccin, lucrează la pregătirea unui centru drive through și a unor echipe mobile de vaccinare în județ: „Este o vorbă în popor și cred că se aplică la situația noastră: când e greu, ne adaptăm. Nu renunțăm, gândim soluții și privim cu optimism către lunile care vin, căci nicio criză nu e veșnică.

Print Friendly, PDF & Email