Primul centru de reziliență din România, deschis la Timişoara

Sursă foto: PMT

Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, a deschis primul Centru de Reziliență și Mobilizare Comunitară din România. Spațiul va fi folosit în cazuri excepționale drept centru de coordonare și activare a societății civile pentru un răspuns imediat la situații de criză extremă care afectează Timișoara.

 

„Pregătirea e cheia succesului și, de aceea, am deschis un centru care să mobilizeze comunitatea locală în situații de criză și care să facă Timișoara un oraș rezilient. Este unic în România. Ce am învățat din acești ultimi ani este că România nu e pregătită pentru situații excepționale, iar statul se mișcă foarte greu când inimaginabilul devine realitate. La începerea agresiunii rusești împotriva Ucrainei, societatea civilă s-a mobilizat exemplar ca să-i sprijine pe ucrainenii care au fugit din calea războiului, dar fără o coordonare centrală. Nimeni nu a așteptat după stat. Din aceste lecții învățăm și vrem ca Timișoara să fie pregătită pentru următoarea criză majoră, fie că e pandemie sau val de refugiați sau altceva”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Spațiul în care funcționează centru aparține Primăriei Timișoara și a fost renovat la finele anului 2022, în parteneriat cu cluburile Lions din Timișoara. Acesta este gestionat de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara prin Serviciului Reziliență și Mobilizare Comunitară. Acum, centrul este utilizat ca spațiu de gestionare a serviciilor și beneficiilor sociale pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina.

Cei care doresc să se implice în contruirea unei comunităţi mai puternice și mai reziliente sunt invitaţi la noul centru, amplasat pe bulevardul General Ion Dragalina, nr. 38-42, sau să contacteze echipa telefonic, la numărul 0741 113 952, ori electronic, la adresa suportucraina.tm@gmail.com.

 

Print Friendly, PDF & Email