Primăria reia licitația pentru viitor stadion de pe Calea Buziașului

Primăria Timișoara anunță că a fost reluată licitația pentru realizarea proiectului tehnic și executarea lucrărilor pentru noul stadion pe structură metalică din Calea Buziașului.

 

Viitorul stadionul – care va putea găzdui competiţii oficiale de fotbal, precum și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori – va ocupa o suprafață de peste 9000 mp și avea un număr minim de 9000 de locuri, din care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje. Lângă acesta vor fi amenajate un parc cu loc de joacă și o parcare.

Deoarece în zonă nu se găsesc spații verzi, destinaţia de agrement se completează prin amenajarea unei zone verzi, tip parc, cât și a mai multor locuri de parcare pentru locuitorii zonei și pentru cei care își desfășoară activitatea profesională în zonă.Prin realizarea acestui proiect se obţine un centru bine integrat și relaționat de vecinătăţi, atât cu cele existente, cât şi cu cele propuse spre a fi realizate.

Potrivit Primăriei, noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.

Reprezentanții Municipalității transmit că prin construirea noului stadion se va realiza și o amenajare a spațiului urban, acolo unde în prezent se află un teren viran: „În partea de nord și vest, se regăsesc clădiri în care se desfașoară activitate economică, în partea de est se regăseşte un drum de acces, iar în partea de sud – Calea Buziașului. Valorificarea suprafeţelor de teren fără utilitate, cu programe pentru populaţie, este un pas necesar, care aduce plus valoare fondului construit învecinat și contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai.”

Din cauza creșterii prețurilor pe piața construcțiilor, a fost actualizată suma, valoarea estimată pentru realizarea proiectului tehnic și a execuției lucrărilor fiind acum de peste 102 milioane de lei, fără TVA, sursa de finanțare a investiției fiind bugetul local.Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare 31 octombrie, ora 15. Durata contractului este de 31 de luni.

Print Friendly, PDF & Email