Primele reacţii ale unor politicieni din Timiş, după câştigarea prezidenţialelor de către Klaus Iohannis

Acesta a obţinut scor dublu, în Timiş, faţă de Victor Ponta

Klaus IohannisCâţiva politicieni din Timiş au formulat primele puncte de vedere oficiale după anunţarea rezultatelor finale ale primului tur al alegerilor prezidenţiale. Dacă reprezentanţii ACL şi-au exprimat gratitudinea faţă de implicarea şi faţă de spiritul civic de care au dat dovadă reprezentanţii diasporei şi cei ai generaţiei tinere, preşedintele PSD Timişoara, Sorin Grindeanu, rezervat, a evocat iminenţa organizării unor şedinţe în cadrul cărora să se analizeze rezultatele alegerilor. Şi a apreciat că o eventuală demisie a premierului Victor Ponta din fruntea partidului nu se impune, întrucât, potrivit aprecierii sale, acesta este „unul din puţinii candidaţi care nu a făcut greşeli ca persoană”.   

 

Klaus Iohannis, câştigător detaşat, în Timiş

Biroul Electoral Judeţean Timiş a anunţat, luni dimineaţa, rezultatele numărătorii şi centralizării voturilor exprimate în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale, cu 256.509 voturi, adică 66,73%, în vreme ce pentru candidatul susţinut de PSD-UNPR-PC-PRM, actualul premier Victor Ponta, au votat 127 857 de timişeni, adică 33,26%.

 

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu: „Laudă tuturor cetăţenilor României care au spus stop fărădelegilor, aroganţei, puterii simbiotice a jefuitorilor şi pomanagiilor”

Anunţarea rezultatelor finale a fost anticipată, încă din cursul serii de duminică, de către o parte dintre politicienii timişeni, prin postarea unor mesaje care anunţau victoria lui Klau Iohannis şi avansarea unor aproximări ale rezultatului final, în urma numărătorii paralele efectuate de reprezentanţii ACL Timiş.

Nicolae Robu razandPe contul său de facebook, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, le mulţumea timişoreni şi timişenilor, „pentru prezenţa extraordinară la vot şi, în special, pentru modul în care aţi votat, pentru încrederea arătată în noi! Vă asigur încă o dată de respectul, loialitatea şi întreaga mea dedicare pentru Timişoara noastră!”.

Ulterior, în cursul dimineţii de luni, după anunţarea de către BEJ a rezultatelor definitive ale alegerilor prezidenţiale, preşedintele PNL Timiş a adresat un mesaj tuturor celor care au contribuit la victoria detaşată a lui Klaus Iohannis, pe care i-a desemnat prin apelativul de “confraţi întru victorie”.

Precizând că mulţumirile sale şi respectul său se adresează fiecărui cetăţean român în parte care şi-a exercitat, duminică, dreptul constituţional la vot, Nicolae Robu, copreşedintele ACL Timiş a evidenţiat implicarea decisivă a tinerilor Timişoarei şi a tinerilor României, în general, prin exprimarea opţiunii lor în direcţia conturării destinului viitor al ţării: „Ţin să aduc o laudă specială tinerilor Timişoarei şi, mai larg, tinerilor României, care, de data aceasta, spre cinstea lor, au ieşit din apatia care le-a fost indusă de 25 de ani încoace de cercurile oculte care nu-şi pot face jocurile murdare în prezenţa lor şi au spus «Ne pasă!». Vă mulţumesc din suflet, dragi tineri, vă mulțumesc şi, ca tată de tineri, ca profesor universitar de carieră, fost prorector timp de 4 mandate, fost rector timp de două mandate, mereu în mijlocul tinerilor şi, prin urmare, bun cunoscător al tinerilor, vă asigur de totala mea preţuire, vă asigur că vă voi fi mereu alături!”.

Totodată, a adresat mulţumiri speciale şi românilor din diaspora, referitor la implicarea cărora a apreciat că a reprezentat, în egală măsură, dovada că acestora le pasă de ţara din care au plecat, în căutarea unei vieţi mai bune: „(…) Duşi de valurile vieţii pe alte meleaguri, au rămas cu sufletul la ţara lor, la cei pe care i-au lăsat acasă şi au arătat că le pasă de ce se întâmplă aici. Au suportat umilinţă, au avut nervi de oţel şi au rezistat să stea ore şi ore în şir la coadă pentru a-şi exercita dreptul la vot, au mobilizat la vot în ţară membri ai familiilor lor, rude, prieteni şi, prin exemplul lor bine mediatizat, au trezit spiritul civic în sute de mii, poate mai mult de-atât – cine mai poate şti?! –, de cetăţeni care, altfel, nu ar fi mers la vot”.
Preşedintele PNL Timiş a adresat mulţumiri şi primarilor ACL Timiş şi din ţară, „pentru modul în care au făcut față presiunilor PSD-iste, pentru munca depusă pentru obţinerea acestei victorii”, dar şi întregii echipe a ACL.

Laudă tuturor cetăţenilor României care au spus: stop fărădelegilor, stop aroganţei, stop puterii simbiotice a jefuitorilor şi pomanagiilor, leneşilor constituiţi de primii în masă de manevră”, a mai notat primarul Nicolae Robu.

Acesta a lansat şi un mesaj adresat tuturor cetăţenilor cu convingeri de stânga, „alţii decât jefuitorii și pomanagiii / leneșii referiți mai sus”, despre care opinează că „au fost păcăliți, în buna lor credință, de primii, prin jocul lor abil, cum eu însumi am fost, la un anumit moment, păcălit. Trăiască România dreaptă, România unită, România valorilor!”,a conchis Nicolae Robu.   

 

Directorul de campanie al PNL Timiş, Marian Vasile: “E un moment istoric! România s-a redeşteptat!”

Marian VasileŞi şeful de campanie electorală al ACL Timiş, Marian Constantin Vasile, a consemnat pe pagina sa de facebook, încă de duminică seara, anunţul victoriei ACL, apreciind că, prin prezenţa masivă la vot şi prin exprimarea opţiunii ferme în favoarea lui Klaus Iohannis, România a făcut dovada faptului că s-a redeşteptat: “Am câştigat!!! Victorie categorică în Timiş – 67% Iohannis (am defilat în toate localităţile, iar în Timişoara Iohannis a câştigat cu 70%, pe o prezenţă de 65% record)! Felicitări tuturor colegilor ACL pentru implicarea extraordinară! O spun din postura celui care i-a «stresat» pe mulţi în această cavalcadă…În calitate de director de campanie PNL Timiş, vă mulţumesc că m-aţi suportat! A fost greu, dar a meritat! E un moment istoric! România s-a redeşteptat!”, este mesajul postat de directorul de campanie PNL Timiş Marian Constantin Vasile.

 

Preşedintele PSD Timişoara, deputatul Sorin Grindeanu: “Victor Ponta, unul din puţinii candidaţi care nu a făcut greşeli ca persoană”

Sorin GrindeanuPreşedintele PSD Timiş, deputatul Sorin Grindean, a declarat, luni dimineaţa, citat de Mediafax, că, potrivit aprecierii sale, actualul premier Victor Ponta a fost “unul din puţinii candidaţi care nu a făcut greşeli ca persoană” şi că, din această perspectivă analizând situaţia, o eventuală demisie a actualului premier din fruntea partidului nu ar fi o măsură care s-ar impune.

Sorin Grindeanu a adăugat, însă, că rezultatele obţinute de candidatul PSD în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale vor fi analizate de partid în cadrul Biroului Naţional şi a unui Comitet Executiv, care vor avea loc în zilele ce urmează: “O să analizăm, o să avem un Comitet Executiv. Oricum, la cum îl cunosc eu (pe premierul Victor Ponta – n.r.), primul care va face analiză va fi el, zilele următoare. Eu mâine merg la Bucureşti, probabil va fi şi un Birou Naţional”, a declarat, luni dimineaţa, preşedintele PSD Timişoara. Acesta nu a făcut, însă, referire, în prima sa declaraţie publică de după anunţarea rezultatului final al alegerilor prezidenţiale, la imperativul organizării unui Congres extraordinar al partidului, ci doar la viitoare şedinţe ale conducerii PSD, în cadrul cărora să fie analizate rezultatele obţinute de candidatul PSD la alegerile prezidenţiale.

Print Friendly, PDF & Email