Primele doze de vaccin de la Moderna se distribuie, mâine, în țară

26.210 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite miercuri, 3 februarie, catre centrele regionale din țară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare, anunţă autorităţile.

 

Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât și terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale, menţionează Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva covid-19. La Centrul Regional de Distribuție Timișoara vor ajunge 2.320 de doze.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de 2 – 8 grade celsius.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin Direcțiile de Sănătate Publică.

La acest moment, precizează oficialii Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva covid-19, trei vaccinuri împotriva covid-19 au primit aprobarea din partea Agenției Europene a Medicamentului, respectiv Pfizer BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Print Friendly, PDF & Email