Primele doze de Remdesivir, din contractul semnat cu Comisia Europeană, au ajuns la Timișoara

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara anunță că a primit o primă tranșă din antiviralul Remdesivir, medicamentul folosit în tratarea bolnavilor infectați cu Sars- CoV2. Medicamentul este livrat în baza contractului semnat cu Comisia Europeană.

 

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara a primit 35 de flacoane de Remdesivir, medicamentul administrat pacienților Covid cu forme medii și severe, aflați în Terapie Intensivă. Cantitatea ajunge pentru tratamentul a șapte pacienți.

Este un prim transport. Așteptăm ca în perioada următoare să mai primim încă 150 de flacoane, ceea ce ar asigura necesarul pentru 30 de pacienți. Medicamentul a fost distribuit în toată țara, dar noi am fost printre primii care l-au primit”, declară dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Acesta mai spune că Remdesivirul a dat rezultate foarte bune în tratamentul aplicat pacienților aflați în stare gravă, în Terapie Intensivă: „Noi am administrat acest medicament, prima dată în luna mai, unui pacient intubat și ventilat mecanic. Până acum am avut rezultate bune. Atunci, am reușit să obținem medicamentul fiind cooptați într-un studiu internațional. Acum, am primit medicamentul în baza contractului semnat și finanțat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare.”

Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus. România va beneficia de 25.000 de flacoane de Remdesivir care vor ajunge în țară în trei tranșe. România este a doua țară, după Spania, în ceea ce privește alocările europene ale acestui medicament.

Print Friendly, PDF & Email