Primele 10.000 de doze de vaccinuri împotriva covid-19 au ajuns la Institutul „Cantacuzino”

Sursă foto: Ro Vaccinare / Facebook

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-covid au ajuns în această dimineață la Institutul „Cantacuzino”. Duminică, 27 decembrie, începe vaccinarea personalului medico-sanitar din toate cele zece spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva covid-19.

 

Transportul medical a fost întâmpinat ieri la Nădlac de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi de şeful Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă. În această dimineață, vaccinurile au ajuns la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

„Această tranșă va fi imediat folosită pentru personalul medico-sanitar din primele zece unități medicale din linia întâi implicate în lupta împotriva pandemiei covid-19. Mă bucur să constat că există atât interes pe tema vaccinării, mă bucur că există dezbatere publică legată de acest subiect. Aceste lucruri ne obligă și ne motivează să asigurăm o demarare a campaniei de vaccinare în condiții cât se poate de sigure. Vă pot spune că demersul de vaccinare împotriva covid-19 în România este sincronizat și armonizat cu ceea ce se întâmplă în toate statele membre ale Uniunii Europene”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea împotriva covid în România se va realiza în trei etape:

Etapa I: Lucrătorii din domeniul sănătății și social, sistem public și privat. Vaccinarea se va realiza prin intermediul unităților sanitare sau a centrelor de vaccinare ori a echipelor mobile de vaccinare – în funcție de situație.

Etapa a II-a: Populația cu grad ridicat de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie. Această etapă se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie, după caz.

Etapa a III-a: Populația generală. Se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie/centre de vaccinare drive-through, după caz.

 

Print Friendly, PDF & Email