Primarul Timişoarei taie sporurile pentru implementarea proiectelor europene

Foto: Primăria Timişoarei

Mai mult de o sută de angajați ai primăriei Timișoara nu vor mai primi sporurile pentru gestionarea proiectelor finanțate din fonduri europene, anunţă primarul Dominic Fritz.

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat azi că a decis suspendarea plăţii sporurilor salariale pentru gestionarea proiectelor finanțate din fonduri europene întrucât nivelul fondurilor absorbite este mai mic decât cuantumul banilor achitați. Fondurile, de care au beneficiat aproximativ 120 de angajaţi, erau plătite pentru implementarea, nu pentru scrierea de proiecte europene. Primăria Timișoara, mai spune el, a contractat proiecte europene în valoare de 460 de milioane de lei, rata de absorbție fiind de numai 0,22%.

În această situație în care am cheltuit din această sumă doar 0,22%, doar un milion, am aruncat o privire pe sporurile plătite pentru aceste fonduri și am constatat cu surprindere că în ultimii trei ani am plătit până acum, 6,5 milioane de lei pentru sporuri salariale pentru exact aceste proiecte. Asta înseamnă că, pentru a cheltui un milion de lei de fonduri europene, am plătit sporuri salariale de aproape şapte milioane de lei. Dacă acest raport vă șochează, vă mai spun o chestie. Aceste sporuri salariale nu sunt plătite din aceste fonduri europene, ci din bugetul local, din propriile noastre fonduri.  Am decis să suspendăm de luna aceasta aceste sporuri, cel puțin pentru lunile noiembrie și decembrie. Până anul viitor vom dezvolta un sistem prin care aceste sporuri depind de performanță în proiect și nu sunt plătite pur și simplu așa”, a declarat, potrivit Radio Timişoar, Dominic Fritz.

Edilul mai spune că sunt situaţii în care unii au primit un spor de 30 sau 40% pentru 80 de ore într-o lună muncite pentru acest proiect. „Dacă intru și mai adânc în raportul de activitate văd o ședință de coordonare de două ore, am niște semne de întrebare. Nu spun că nu este adevărat, dar rezultatul nu corespunde cu efortul produs. Până când nu clarificăm acest sistem, cine și după ce criterii ajunge să primească un astfel de spor, până atunci le suspendăm”, a mai declarat Dominic Fritz.

Print Friendly, PDF & Email