Primarul Timişoarei: „Subpasajul Popa Şapcă este aproape de materializare”

Pasaj Popa Sapca TimisoaraPrimarul liberal al Timişoarei anunţă, pe o reţea de socializare, că subpasajul Popa Şapcă, „încă o promisiune electorală din  categoria «mari proiecte»”, este aproape de materializare.

 

Este vorba despre lărgirea subpasajului Popa Şapcă şi a străzilor Popa Şapcă şi Antenei, unul din locurile cu cele mai mari ambuteiaje din Timişoara.

Concret, spune primarul Nicolae Robu, se va lărgi strada Popa Şapcă la patru benzi, pe toată extinderea ei, adică de la Punctele Cardinale până la trecerea pe sub calea ferată, iar pasajul pe sub calea ferată va fi lărgit, de asemenea, la patru benzi.

Tot patru benzi va avea şi strada Antenei, pe toată lungimea ei, adică de la trecerea pe sub calea ferată până la sensul giratoriu de la Galeria 1.

La intersecţia dintre strada Antenei cu viitorul inel 2 de trafic, inel din care un tronson va fi realizat în cadrul proiectului Openville, „pe banii investitorului Openville”, precizează Nicolae Robu, va fi amenajat un sens giratoriu.

În cadrul aceluiaşi proiect vor fi amenajate trotuare şi piste de biciclete civilizate pe ambele părţi ale pasajului şi străzilor conexe şi vor fi prevăzute pompe pentru evacuarea eficientă a apei pluviale, în Bega, nu în reţeaua de canalizare, ca acum, când reţeaua este, adesea, depăşită la ploi abundente.

În august, după ploaia torenţială care a inundat subpasajele Jiul şi Popa Şapca, edilul anunţa că, în curând, Primăria va începe şi lucrările la acestea, şi asta, concomitent. „Cu tot deranjul pe care va trebui să-l suportăm circa un an, merită! Aşa cum a meritat şi în cazul Michelangelo. Eu sunt dispus să suport un nou val de cârcoteli, aşa cum am suportat şi pentru Michelangelo. Chiar dacă asta se va întâmpla într-o perioadă pre-electorală. De dragul Timişoarei şi din respect pentru timişoreni. Orice om cu mintea limpede vede acum cât de frumoasă şi cât de funcţională este, post-lucrări, întreaga zonă Michelangelo. Nicio problemă cu apa nu a fost acolo, niciodată de la darea sa în funcţiune, nici măcar astăzi, când Timişoara a avut parte de una din cele mai mari ruperi de nori. Asta, spre tristeţea cârcotaşilor”, a transmis, atunci, Nicolae Robu.

 

Citeşte şi:

„Pasajul Michelangelo a trecut cu brio de una din cele mai mari ruperi de nori care au avut loc în Timişoara”

Print Friendly, PDF & Email