Primarul Timișoarei se bazează pe cuvântul premierului că banii pentru proiectul TM 2021 vor ajunge la Timişoara

Foto: Constantin Duma

Singura garanție că Timișoara va primi bani de la Guvern pentru proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii este cuvântul de onoare al premierului demis Ludovic Orban, afirmă primarul Nicolae Robu.

 

“Nu am nicio garanție scrisă, dar pentru mine cuvântul domnului prim-ministru valorează mai mult decât orice hârtie. Dacă se va ajunge la un alt prim-ministru, voi purta discuții cu cel care va fi și sunt convins că va înțelege importanța acestui proiect și va face ceea ce domnul prim-ministru Ludovic Orban a promis și anume să dea banii cu promptitudine de îndată ce ei chiar trebuie să fie cheltuiți. Domnul prim-ministru mi-a explicat atunci că la întocmirea proiectului de lege a bugetului, atât de critică era situația încât nu a existat posibilitatea pentru foarte multe lucruri, inclusiv pentru acest proiect, să se prevadă alocațiile bugetare necesare”, a declarat, potrivit Radio Timişoara, primarul Nicolae Robu.

Edilul spune că pentru a doua parte a anului, banii necesari proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii pot fi alocați printr-o rectificare bugetară.

Print Friendly, PDF & Email