Primarul Timişoarei reaminteşte că Municipalitatea nu are încă niciun leu alocat de Guvern pentru proiectele majore ale oraşului

PSD ne bombardează, sfidându-ne, pur şi simplu, inteligenţa, cu promisiuni de alocare de fonduri care mai de care mai deşănţate”

Nicolae RobuDispută la scenă deschisă între primarul liberal al Timișoarei și președintele social-democrat al CJ Timiş. Foști parteneri de alianță în USL, aceștia își dispută acum paternitatea și meritele în ceea ce privește realizarea unor obiective de interes major pentru Timișoara. Președintele CJ Timiş crede că meritele îi revin, atâta vreme cât „Timișoara e în județul Timiș”. În replică, edilul îl atenționează să nu distorsioneze adevărul și să nu se dedea la promisiuni nefondate, menite să îi creeze un capital de imagine pozitiv premierului Victor Ponta în pre-campania electorală. Reamintindu-i că,  în acest moment, suma care a fost virată efectiv de Guvern pentru proiectele majore ale orașului este de zero lei.

 

 

Primarul Timişoarei: „PSD ne bombardează, sfidându-ne, pur şi simplu, inteligenţa, cu promisiuni de alocare de fonduri care mai de care mai deşănţate”

Edilul Timișoarei, Nicolae Robu, și-a reiterat marți apelul adresat Guvernului Ponta, căruia îi solicită alocarea efectivă de fonduri de la bugetul de stat pentru proiectele de interes major pentru Timișoara aflate în jurisdicția Guvernului. Potrivit primarului, apropierea de momentul alegerilor prezidențiale i-ar determina pe reprezentanții PSD să răspândească o serie de informații fără temei real, referitoare la alocările de fonduri de la bugetul de stat pentru Timișoara și pentru județul Timiș. „Pe măsură ce ne apropiem de alegerile prezidenţiale, PSD ne bombardează, sfidându-ne, pur şi simplu, inteligenţa, cu promisiuni de alocare de fonduri către Timişoara care mai de care mai deşănţate”, a scris edilul-șef, marți după-amiază, într-o postare pe contul personal de pe o rețea de socializare.

Precizând că suma virată efectiv de la Guvern către bugetul Primăriei Timișoara rămâne în continuare zero, edilul menționează că strategia adoptată de către reprezentanții PSD din județ este aceea de a le promite cetățenilor că, în campania electorală, premierul Victor Ponta va veni în Timiș, pentru a semna aici, „pe loc”, în faţa presei, aprobarea finanţării noului stadion, a noii săli polivalente de 15 mii de locuri, a bazinului de înot olimpic și a altor proiecte de interes pentru Timișoara și pentru timișoreni.

titu bojin foto diana (14)Etalarea de promisiuni venite în prag de campanie electorală din partea reprezentanților PSD și a președintelui CJT Titu Bojin este catalogată de primarul Nicolae Robu drept o serie de „promisiuni deșănțate”, care ar proba, potrivit aprecierilor edilului-șef, extrem de mult tupeu. Primarul i s-a adresat, într-o manieră directă, și fostului său partener de alianță din USL, președintele social-democrat al CJ Timiş, Titu Bojin, atenționându-l că, în pofida faptului că și-a atribuit o parte din meritele pentru realizările administrative din ultimii doi ani ale Timișoarei, nu are niciun merit în materializarea proiectelor cu finanțare europeană finalizate sau aflate în curs de derulare. „Păi, domnule Titu Bojin, apropo: n-ai nicio legătură cu niciunul dintre proiectele Timişoarei, nici cu cele pe fonduri europene, nici cu cele pe venituri proprii, nici cu Loga, nici cu Lenau, nici cu Calderon, cu absolut niciunul. Cu atât mai mult n-ai nicio legătură cu noul stadion, cu noua sală polivalentă şi cu noul bazin olimpic, toate acestea fiind proiecte exclusiv ale Municipiului Timişoara, propuse de Municipiul Timişoara de unul singur şi implementate de Municipiul Timişoara de unul singur!”, a scris Nicolae Robu pe contul său de Facebook.

Edilul l-a și îndemnat, de altfel, pe președintele administraţiei judeţene să urmeze exemplul reprezentanților Municipalității și să aducă, prin eforturi proprii, fonduri de la bugetul de stat pentru proiectele județului. „Prietene Titu Bojin”, i s-a adresat, în scris, edilul Timișoarei, într-o notă colocvială, care copiază, într-o manieră ironică, felul în care liderul CJ Timiş a evocat public, în repetate rânduri, natura, pe care a pretins-o a fi apropiată, a relației dintre cei doi, „adu tu bani, dacă poţi, pentru măcar unul din proiectele tale, spre exemplu pentru Centrul Intermodal de Mărfuri, ca să ai şi tu cu ce te lăuda, să nu fi nevoit să mai spui penibilitatea că din moment ce Timişoara este în judeţul Timiş, toate proiectele mele pentru Timişoara sunt şi ale tale! Nu-ţi mai băga mâna-n buzunarul meu, dragă Titule, că, dacă o mai bagi, cu toată prietenia noastră, îţi voi da peste ea!”.

În continuare, zero lei de la buget pentru proiectele Timișoarei

Sorin-GrindeanuLa finalul mesajului postat marți, sub forma unui bilanț, primarul Nicolae Robu a prezentat și situația la zi a virărilor efective de fonduri de la Guvern în conturile Primăriei Timișoara, pentru zece dintre obiectivele majore ale orașului. Potrivit datelor furnizate, rezultă că, până în acest moment, au fost alocați zero lei de la bugetul de stat pentru următoarele proiecte: Centura Sud, Centura Vest, noul racord la autostrada Timișoara – Arad, reabilitarea complexă a Gării de Nord, reabilitarea clădirii Operei și a Teatrului Național, reabilitarea Sinagogii din Cetate, construirea bazinului de înot olimpic, construirea Sălii Polivalente, construirea Spitalului Regional, construirea noului corp de clădire a Spitalului de Copii în parteneriat cu Primăria Timișoara.

Cu referire la acest ultim proiect, care a reprezentat unul dintre obiectivele care au stat în centrul campaniei mediatice care l-a propulsat pe fostul viceprimar al orașului, social-democratul Sorin Grindeanu, în fotoliul de deputat, în decembrie 2012, edilul-șef a precizat: „Se spune că pentru Spitalul de Copii s-ar fi alocat cinci milioane lei, restul până la 100 de milioane lei cât e valoarea investiţiei cu dotare cu tot fiind, deocamdată, în sarcina exclusivă a Primăriei Timişoara”. Doar că, a mai adăugat edilul la finalul mesajului său, și această informație este eronată, întrucât „nici acum încă nu s-a virat nimic în conturile Primăriei”.

Print Friendly, PDF & Email