Primarul Timişoarei: „O nouă zi, o nouă paranghelie, o nouă victorie”

Nuntă organizată de familia de romi Cârpaci în centrul oraşului, oprită de Poliţie

Nunta de romi la TimisoaraFamilia de romi Cârpaci din Timişoara, care deţine peste 140 de imobile în oraş, a fost amendată de poliţişti cu 1.300 de lei, miercuri seară, pentru tulburarea liniştii publice, după ce a organizat o nuntă pe un bulevard central, chiar lângă sediul Primăriei.

 

Nunta oprită de poliţişti a avut loc miercuri seară, pe bulevardul C.D. Loga, din Timişoara, chiar lângă sediul Primăriei. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Ionuţ Bocancea, spune, citat de Mediafax, că Poliţia a aplicat două amenzi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, valoarea acestora fiind de 800 de lei, respectiv 500 de lei.

Nicolae Robu (11)Primarul Nicolae Robu a scris, în urmă cu câteva zile, pe pagina sa de Facebook că poliţiştii au aplicat amenzi pentru ca „paranghelia să se încheie în linişte”: O nouă zi, o nouă paranghelie, o nouă victorie! Da, din păcate, am avut şi astăzi (miercuri – n.r.) parte de o paranghelie, de data aceasta pe C.D. Loga nr. 40.” Primarul Robu a apreciat că reprezentanţii Poliţiei Locale şi Poliţiei Naţionale şi-au făcut de data aceasta datoria, dat fiind că au aplicat amenzi şi au făcut ca la ora 21 „paranghelia să se încheie în linişte”. „Domnilor cetăţeni de etnie rromă, nu era mai bine pentru toata lumea să vă fi organizat petrecerea la un local din afara oraşului, unde să nu deranjaţi pe nimeni şi să nu va deranjeze nimeni? Chiar vă place să fiţi amendaţi, respectiv să vă faceţi dezavuaţi de comunitatea în care trăiţi? Luaţi aminte: la orice încălcare a legii, Poliţia va fi pe dumneavoastră! Şi nu pentru că sunteţi rromi, aşa cum vă place să vă victimizaţi, ci tocmai pentru că sunteţi cetăţeni cu aceleaşi drepturi şi aceleaşi obligaţii ca oricare alţii – în primul rând cu obligaţia de a respecta legea! N-o respectaţi, suportaţi consecinţele!“, a mai scris primarul Timişoarei.

Atunci când se organizează nunţi în familiile înstărite de romi, străzile, mai ales în centrul Timişoarei, sunt blocate de zeci de maşini de lux, iar petrecăreţii tulbură liniştea publică.

Familia Cârpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din Timişoara, având peste 140 de proprietăţi – vile, case, apartamente, terenuri, garaje şi diferite spaţii -, majoritatea în zona centrală a oraşului, printre imobilele intrate în proprietatea acestei familii fiind şi o clădire aparţinând Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”.

Print Friendly, PDF & Email