Primarul Timişoarei: „Nu am dat dispoziţie pentru sistarea activităţii saloanelor de coafură și cosmetică”

Foto: Constantin Duma

Pe fondul crizei generate de coronavirus, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Timişoara a dispus sistarea mai multor activități comerciale prin dispoziție de primar. Din greşeală sau din exces de zel, Poliţia Locală a notificat şi firme care nu erau vizate de aceste măsuri.

 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care coordonează Comitetul Local pentru Situații de Urgență, a anunțat o serie de măsuri în completarea unei hotărâri a Comitetului pentru Situații de Urgență din 11 martie. Printre acestea se numărau sistarea cursurilor de orice fel şi închiderea sălilor de sport. În urma dispoziției date de edil, Poliția Locală a notificat proprietarii mai multor firme că trebuie să își suspende activitatea, dar a trimis notificări şi la saloanele de coafură și cosmetică.

Nicolae Robu precizează că notificarea către saloane de coafură și cosmetică a fost făcută eronat de Poliţia Locală, nu din dispoziţia sa: „Singurele măsuri luate de Comitetul Local pt Situații de Urgență, în cele două ședințe ale sale din 11 și 16 martie sunt cele anunțate de mine pe Facebook. Printre ele nu se află și închiderea frizeriilor, saloanelor de coafură /cosmetică / înfrumusețare. Deci, acestea nu se închid.”

Primarul Timişoarei subliniază că nu-şi doreşte să restricţionez nimic, chiar îi repugnă să o facă, „dar, ca om responsabil, acolo unde consider ca există pericole, trebuie să intervin, chiar dacă o fac cu o puternică strângere de inimă. Fac tot posibilul să nu se ajungă la excese de prudenţă, pentru că orice restricţionare are şi un impact negativ, câteodată chiar un puternic impact negativ.”

Print Friendly, PDF & Email