Primarul Timişoarei mulţumeşte Consiliului Judeţean Timiş pentru solidaritate în problema Colterm

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, transmite că Primăria va primi de la Consiliul Judeţean Timiş fonduri pentru a acoperi o parte din factura de gaz a Colterm şi mulţumeşte pentru solidaritate.

 

„În momente dificile este important să acționăm solidar. Consiliul Județean Timiș va acorda 1.215.000 de lei pentru a acoperi o parte din factura de gaz a Colterm, iar pentru asta îi mulțumesc”, transmite edilul Timişoarei, Dominic Fritz.

Acesta spune însă că estimările arată că pentru a trece cu bine doar peste luna noiembrie Municipalitatea are nevoie de minimum 30 de milioane de lei, iar asta „pentru funcționarea în regim de avarie a Colterm, doar cu CET Sud. Asta este doar factura de combustibil pe care compania trebuie să o plătească în următoarele 30 de zile pentru a alimenta cu căldură și apă caldă casele timișorenilor și spitalele racordate la sistemul centralizat de încălzire, chiar dacă afară încă nu este ger, iar producția a trecut preponderent pe cărbune.”

Dominic Fritz reaminteşte că în Timișoara locuiește aproape jumătate din populația județului Timiș, „oameni care contribuie prin taxele și impozitele lor la bunăstarea județului și a zonei. Este un gest de solidaritate normal în astfel de aceste vremuri grele pe care le traversăm cu toții. Banii județeni sunt un gest important în acest context și va trebui și din bugetul local să tăiem la sânge din alte cheltuieli pentru a mai suplimenta sumele de bani pentru Colterm. Dar avem nevoie și de un ajutor imediat de la Guvern.”

De altfel, primarul Timişoarei şi mai mult de 20 de primari de municipii s-au întâlnit cu premierul Florin Cîțu în încercarea de a găsi o soluție pentru termoficarea centralizată din țară. „Cu toții ne confruntăm cu aceleași probleme. Am primit asigurări că Guvernul va veni cu un sprijin financiar pe termen scurt și sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. Milioane de oameni din această țară, racordați la sisteme centralizate de încălzire, se uită în aceste momente spre Guvern pentru sprijin și pentru ca această criză energetică să nu se transforme într-una umanitară”, declară Dominic Fritz.

 

Print Friendly, PDF & Email