Primarul Timişoarei: „Investitorul care va realiza parcarea supraterană de la Bega nu va fi selectat prin negociere directă”

Parcare magazin Bega TimisoaraSocietatea de Drumuri Municipale urmează să construiască, în parteneriat cu un investitor privat, o parcare supraterană în spatele magazinului Bega. Primarul nu vrea ca iInvestitorul care va executa lucrarea să fie desemnat prin negociere directă.

 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, readuce în atenţia publică intenţia Municipalităţii de a realiza o parcare supraterană, cu o capacitate de aproximativ 500 de locuri, pe platoul din spatele Shopping Center-ului Bega. Urmează ca în viitoarea şedinţă de Consiliu Local să fie decisă concesionarea parcării către Societatea de Drumuri Municipale, în vederea contractării unui partener privat, despre care edilul afirmă că doreşte să fie selectat nu în baza unui proces de negociere directă, ci în urma unei competiţii deschise, bazate pe un sistem de punctare. Printre criteriile de eligibilitate, primarul a enumerat garantarea realizării unui număr minim de locuri de parcare, punerea la dispoziția S.D.M. a unui anumit număr de locuri, enunţarea unui termen maxim de execuţie şi stabilirea unui preţ de exploatare care să nu depăşească preţul mediu practicat în zone centrale similare în trei oraşe din România apropiate ca număr de locuitori de Timişoara.

După ce companiile interesate să investească îşi vor asuma respectarea acestor criterii drept condiţii de calificare, mai spune primarul, selecţia finală se va face prin evaluarea unor criterii de departajare, care vor ţine cont de numărul total de locuri de parcare ce vor fi realizate, de numărul de locuri ce îi vor fi oferite Primăriei şi de termenul asumat pentru realizarea lucrării.

Pentru această parcare supraterană, Societatea de Drumuri Municipale va plăti o redevenţă. „Scopul Primăriei nu este să îşi maximizeze veniturile”, spune, însă, Nicolae Robu, ci „să asigure condiţii de parcare bune şi locuri de parcare aproape de Zona Cetate, care va fi dată în folosinţă la anul, ca zonă pietonală”. În acest context, mai spune edilul, Municipalitatea speră să ajungă la o înţelegere şi cu proprietarii garajelor private construite în zona Pieţei Brătianu. Pentru că, anunţă el, Primăria intenţionează să realizeze şi acolo o parcare supraterană, printr-o procedură similară, de contractare a lucrării către un partener privat.

Print Friendly, PDF & Email