Primarul Timişoarei: „Fac apel la calm, dar totodată la responsabilitate”

Foto: Constantin Duma

La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș”, din Timişoara, subordonat Primăriei Timişoara, sunt internaţi 40 de pacienţi infectaţi cu noul Coronavirus. Doar zece sunt din Timiş, anunţă reprezentanţii Municipalităţii.

 

Din cei 40 de pacienţi infectaţi cu Covid-19 internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș”, din Timişoara, 30 sunt din alte judeţe, anunţă primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Acesta adaugă că numărul persoanelor vindecate care au trecut prin acest spital a ajuns la 8, din care 5 sunt din Timiș.

Primarul Timişoarei subliniază că este esenţial ce se întâmplă la intrările în ţară, atât la cele terestre, cât și la cele aeriene. „Dacă toți cei susceptibili a fi contaminați sunt responsabili, adică sinceri, declarându-se, când intră în țară, ca atare și autoritățile îi îndrumă conștiincios, conform procedurii, atunci lucrurile vor putea fi ținute sub control. Altfel…”, avertizează pa pagina sa de facebook Nicolae Robu.

Acesta face un apel la timişoreni să-şi păstreze calmul, dar să respecte cu strictețe toate indicațiile și dispozițiile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, precum și cele generate de Comitetul Județean pentruSituații de Urgență și de Comitetul Local pentru Situații de Urgență: „Încă o dată, fac apel la calm, dar totodată la responsabilitate. În primul rând, vă cer tuturor celor care știți că prezentați riscuri să vă fi contaminat, date fiind locurile pe unde ați fost în ultimele săptămâni și companiile pe care le-ați avut, chiar dacă vă simţiţi bine, să stați acasă, respectiv să vă autoizolați, dacă așa ceva se impune, după regulile în vigoare.”

Celor care nu se încadrează în nicio categorie de risc, ținând seamă de locurile pe unde ați fost în ultimele săptămâni și de companiile pe care le-ați avut, Primarul Timişoarei le recomandă să fie prudenți şi să evite orice contacte cu persoane din prima categorie.

„Împreună, cu înțelepciune, putem depăși momentele grele prin care trecem și o putem face cu suferințe minime”, mai spune Nicolae Robu.

Print Friendly, PDF & Email