Primarul Timişoarei: „Din cele o mie de locuinţe, două apartamente modeste au fost vândute cu semnătura mea”

Într-o postare pe o reţea de socializare, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, face câteva precizări în legătură cu audierea sa, azi, la DNA București, în cadrul unei anchete ample ce vizează vânzarea de locuințe de stat către persoane private, în baza Legii 112/1995, în perioada 1996 până în prezent.

 

Se suspectează că din cele peste 10.000 de locuințe vândute, 1000 au fost vândute cu încălcarea legii. Dintre acestea 1000, asupra cărora planează suspiciuni, două au fost vândute cu semnătura mea: un apartament cu o cameră, în suprafață de 26 m, şi un apartament cu două camere, în suprafață de 51 mp. Ambele sunt apartamente modeste, vândute unor familii modeste”, declară Nicolae Robu. Precizând că face această mențiune întrucât ancheta a fost declanșată în urma unor sesizări de vânzare de locuințe foarte bune, la prețuri subevaluate, către persoane suspuse/potente financiar, presupus în condiții de corupție. „Evident, nu este cazul, la vânzarea celor două locuințe cu semnătura mea”, mai spune edilul Timişoarei.

Acesta mai menţionează că subliniază trei aspecte:

1. Că ancheta DNA este firească și total legitimă. „Asupra înstrăinării patrimoniului statului și administrațiilor locale, mereu au fost suspiciuni și DNA are chiar datoria de a face lumină. Eu însumi am cerut în 2013 să se facă lumină în această zonă atât de suspectă în percepția publică (vezi documentul din poza 1).

2. Că nu este învinuit de nimic, nimeni nefiind învinuit în această etapă a anchetei: „Audierea mea a fost făcută în calitate de suspect, dată fiind semnătura mea pe cele două contracte.”

3. Că preocuparea sa pentru legalitate absolută („risc pleonasmul”) este dovedită de o mulțime de dispoziții scrise, respectiv note interne, și verbale prin care le cere angajaților Primăriei să respecte cu strictețe legea.

4. Că cele două contracte semnate de el au avut avize de legalitate de la juriști, dar, ulterior vânzării, tot el a cerut, în scris, suplimentar, să i se garanteze că vânzarea s-a făcut legal. „Și mi s-a garantat (vezi documentele din pozele 2, 3 și 4).”

 

Citeşte şi: DNA investighează vânzarea ilegală a aproape o mie de imobile, majoritatea în centrul vechi al Timişoarei

DNA investighează vânzarea ilegală a aproape o mie de imobile, majoritatea în centrul vechi al Timişoarei. Prejudiciul este estimat la aproape 40 de milioane euro. În cauză sunt cercetaţi foşti şi actuali primari şi viceprimari ai Timişoarei.

Nicolae Robu este primar al Timişoarei din iunie 2012, acum aflându-se la al doilea mandat.

Print Friendly, PDF & Email