Primarul Timișoarei, despre noua siglă a RATT: „ O spun ferm: nu va arăta așa!”

Transformarea Regiei Autonome de Transport Timişoara în Societatea de Transport Public Timişoara SA instituția are și o nouă siglă, care a generat dispute pe rețelele de socializare, majoritatea celor care și-au expus părerea considerând-o urâtă și nereprezentativă.  

 

Noua siglă a Societății de Transport Public Timişoara SA este o cruce roșie pe un tricolor. Elemente care nu se știe ce legătură au cu transportul public în Timișoara.

De altfel, noua siglă a atras și criticile primarului Timișoarei, Nicolae Robu. „Așa ar vrea unii să arate noua siglă a RATT, după transformarea din regie în societate comercială. O spun ferm: nu va arăta așa!”, a scris primarul pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Și opiniile majorității comentatorilor au fost similare cu cea a primarului Timișoarei. Iată câteva dintre ele: „Concurs de desen la grădiniță??”, „A trecut ratt la serviciul de ambulanța sau sigla vreunui partid nou?Orice ar fi arată groaznic”, „Sunt patru acționari sau cineva din gradiniță și-a performat «mana»…???”, „Nu are nici o semnificație și nu arată bine”, „Dar ce e cineva bolnav la această institutie? De ce cruce roșie? Avem atâția artiști plastici care sunt capabili să facă o sigă. Monstruos”, „Penibil….! Solicitați ajutorul profesioniștilor și faceți-vă o siglă dacă tot dați banii…ce văd aici, e de râsul curcilor… Iar înainte de asta, rezolvați-vă problemele importante!”.

RATT s-a transformat în societate comercială pentru ca managerii să poată depunde proiecte pentru finanţare de la Uniunea Europeană.

Istoria acestei instituții a început în 1868, când a fost înregistrată Societatea de tramvai cu cale ferată din Timișoara. Un an mai târziu, în 8 iulie 1869, a fost pusă în funcțiune prima linie de tramvai cu cai.

 

Print Friendly, PDF & Email